Ultima găselniţă a guvernului Tudose! Manuale pentru orele de SPORT şi DIRIGENŢIE!

Data publicare: Sambata, 29 Iulie, 2017 Total: 3041 accesari

Ultima găselniţă a guvernului Tudose! Manuale pentru orele de SPORT şi DIRIGENŢIE!

Potrivit ultimelor informaţii din cadrul Ministerului Învăţământului, anul educaţional 2017-2018 vine cu schimbări majore .


Ministrul învăţământului a anunţat pe contul său de Facebook că din acest an, începând cu clasa a 5-a, elevii vor primi manuale de Educaţie Fizică şi Sport si Dirigenţie, materie care se va numi Consiliere şi Orientare.


"Consilierea și orientarea, vă dau o veste bună, trebuie să aibă manuale... Pentru că la consiliere și orientare, acea dirigenție pe care o știți dumneavoastră, noi trebuie să venim cu educația juridică, de aceea am semnat acord cu ministerul, pentru educație juridică, educație pentru sănătate, educație pentru familie, educație financiară, educație de mediu, trebuie să le facă în orele de consiliere și orientare”, a declarat ministrul Educației, potrivit Agerpres.


Liviu Pop a precizat că în luna februarie a fost dat ordin de ministru pentru achiziţionarea de manuale pentru clasa a 5-a, inclusiv manuale pentru educaţie fizică şi sport.

 

Întrebat de jurnalişti în cadrul unei conferinţe de presă despre lipsa sălilor de sport, ministrul a replicat că ”nu are nicio legătură manualul de sport cu sala de sport”.


Parinţii sunt de părere că orele de SPORT şi dirigenţie ar trebui să se desfăţoare  fără manuale deoarece programa şcolară este oricum prea încărcată. Nici elevii nu văd cu ochi buni noile schimbări implementate de ministrul Pop. Aceştia spun că ghiozdanul va fi şi mai greu din acest an şi că preferă să facă mişcare.