Primele arestări în Dosarul "Diplome de licență fără studii". Sumă FABULOASĂ de bani găsită de procurori în locuinţele profesorilor

Data publicare: Joi, 27 Iulie, 2017 Total: 5509 accesari

Primele arestări în Dosarul "Diplome de licență fără studii". Sumă FABULOASĂ de bani găsită de procurori în locuinţele profesorilor


Dosarul  "Diplome de licență fără studii" , în care se cercetează modul de acordare a diplomelor de licenţă de către cele două universităţi arădene capătă noi dimensiuni.

Citeşte şi: Percheziţii la cele două universităţi arădene într-un dosar denumit ”Diplome de licenţă fără studii”!


Peste 350.000 de euro, înscrisuri cu nume ale studenţilor şi sisteme informatice au fost ridicate, în urma celor 106 percheziţii efectuate de către procurori. În urma demarării anchetei au fost reţinute şase persoane,alţi 9 suspecţi s-au ales cu măsura controlului judiciar, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Anchetatorii au găsit în locuinţa medicului timişorean Emil Urtilă, cadru universitar al Universităţii Vasile Goldiş din Arad, suma de 200.000 de euro şi liste cu numele unor studenţi. La o altă persoană au fost găsiţi 81.000 de euro, în numerar.

 

În vizorul anchetatorilor a intrat şi un student arab. Acesta este bănuit că intermedia tranzacţiile între profesori şi studenţi. La percheziţiă, procurorii au găsit în maşina acestuia suma de 10.000 Euro.

 

Alte câteva zeci de mii de euro au fost găsiţi în birourile şi locuinţele mai multor profesori.

 

Cei care îşi cumpărau diplomele sunt studenţi tunisieni, algerieni, marocani, egipteni, dar şi italieni, cei mai mulţi dintre ei, urmând cursurile Facultăţii de Stomatologie.

 

Anchetatorii susțin că, în cadrul Universităţii Aurel Vlaicu si a Universităţii de Vest Vasile Goldiş, s-ar fi constituit rețele infracționale din care ar fi făcut parte cadre didactice, secretare și alte categorii de personal nedidactic, precum și foști absolvenți care ar fi avut rolul de a intermedia traseul banilor de la studenți la profesori sau la informaticieni, contra unor comisioane, în vederea promovării frauduloase a examenelor.