Doi tineri specializaţi în furturi, identificaţi de poliţiştii din Arad

Data publicare: Joi, 27 Iulie, 2017 Total: 2082 accesari

Doi tineri specializaţi în furturi, identificaţi de poliţiştii din Arad

La data de 25 iulie, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat în flagrant delict un minor și un tânăr care furau poșeta unei femei/ Cei doi sunt cercetați de polițiști și pentru un furt dintr-un imobil în construcție


În fapt, la data de 25 iulie, pe strada Corneliu Coposu din municipiu, cei doi, un minor de 16 ani și un tânăr- cu identitate necunoscută-, au fost depistați în flagrant, în timp ce sustrăgeau din coșul unei biciclete de damă, o geantă conținând acte, carduri bancare, bani și un telefon mobil.


Tânărul -necunoscut încă- aruncând corpul delict pe marginea aceleiași străzi, a luat-o la fugă reușind să-și asigure propria-i scăpare, însă nu pentru mult timp.

 

În urma cercetărilor efectuate, la mai puțin de 24 de ore de la depistarea lor în flagrant, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reușit identificarea celui care se sustrăgea tragerii la răspundere penală, în persoana unui tânăr de 24 de ani, din Călugăreni.

 

Prejudiciul cauzat persoanei vătămate, în valoare de aproximativ 500 de lei, a fost recuperat.

 

De asemenea, în urma extinderii cercetărilor, polițiștii Secției nr.1 Vlaicu au stabilit că la data de 8 iulie a.c., cei doi ar fi sustras și alte bunuri dintr-un imobil în construcție, aflat pe raza cartierului Aurel Vlaicu.

 

Astfel, cei în cauză, prin escaladarea gardului și forțarea ușii de acces, ar fi pătruns într-un imobil de pe strada Ilarion Felea din minicipiu, de unde ar fi sustras o motocositoare, un malaxor beton, doi saci de adeziv, și un prelungitor electric de 50 m.

           

Contrar valorii estimate de 1.500 de lei, bunurile dobândite din săvârșirea activității infracționale ar fi fost comercializate la prețuri derizorii, localnicilor de pe raza aceluiași cartier.

 

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii lor activități infracționale, pe numele celor doi fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat.