Telenovela politicianistă a canalului Mureşel îi loveşte din nou pe arădenii din Cadaş

Data publicare: Marti, 25 Iulie, 2017 Total: 3562 accesari

Telenovela politicianistă a canalului Mureşel îi loveşte din nou pe arădenii din Cadaş

ARAD: Ploaia torenţială de marţi dimineaţa a afectat din nou arădenii din cartierul Cadaş, canalul Mureșel s-a umplut, ca de fiecare dată când precipitaţiile sunt puţin mai însemnate, şi a inundat din nou grădinile şi curţile oamenilor care locuiesc în vecinătatea acestui canal.

Canalul Mureşel străbate oraşul pornind din Zona Micălaca 300 (Maranata), Podgoria, Intim, Jackson, Confecţii, Cadaş, şi iasă din oraş pe lângă Aeroport. O parte din acest canal nu este intubat, iar la fiecare ploaie mai însemnată, din cauza faptului că nu este întreţinut, adică, dragat şi curaţat de vegetaţie, acesta refulează în grădinile, curţile şi, câteodată chiar în casele oamenilor din zonă.

 

Nu este pentru prima oară când aceşti oameni sunt afectaţi de nepăsarea celor care administrează acest canal care străbate oraşul, este vorba despre ANIF (Agenţia Naţională de Înbunătăţiri Funciare), care se află în subordinea Ministerului Agriculturii, adică a guvernului. Conducerea acestei agenţii are parte în fiecare guvern, de numiri pe criterii politice, actualul director al ANIF Arad este Mircea Purcaru, prim-vicepreşedinte ALDE Arad şi consilier judeţean din partea formaţiunii ALDE Arad.


 

Primăria Municipiului Arad a făcut în mai multe rânduri demersuri împreună cu cetăţenii din zonă, pentru a prelua administrarea porţiunii canalului care străbate oraşul şi care refulează în curţile oamenilor, însă de fiecare dată, indiferent de răspunsurile date de ANIF, nu s-a întâmplat nimic, situaţia rămânând neschimbată de ani de zile, cei din zonă trăind momente de evul mediu.

 

Răbdarea şi nervii celor din zona canalului sunt puse la grea încercare de fiecare dată când le sunt puse în pericol casele şi bunurile, iar conducerea ANIF rămâne indiferentă la reclamaţiile şi demersurile cetățenilor şi autorităţilor locale, sau dacă nu este indiferentă, nu se întâmplă absolut nimic pentru ca această situaţie să fie rezolvată.

 

În 2016, într-un simplu joc de imagine, ANIF a curăţat o mică porţiune de canal situată între strada Liviu Rebreanu şi strada Podului, insuficient însă şi prost executată dragarea, toată cantitatea de mâl extrasă atunci din albia canalului a fost depozitată pe malul canalului, iar în timp, aceasta a ajuns de unde a fost scoasă, adică înapoi în canal.

 

Politizarea acestor agenţii se dovedeşte o alegere mai mult decât neinspirată a guvernului, singurii care suferă din toate punctele de vedere sunt arădenii din zonă, care sunt greu încercaţi în fiecare an. În cazul în care vom avea parte de o toamnă ploioasă, Mureşelul se va repeta şi va afecta din nou gospodăriile oamenilor, iar ANIF-ul, din informaţiile noastre nu au nici fonduri să întreţină acest canal, dar nici nu cedează administrarea acestui canal Primăriei pentru a rezolva problema. Cu alte cuvinte, „s-a rezovat, nu se poate”.