Război total între PNL şi PSD după împărţirea banilor de la Guvern! Află cum a intrat FUEGO în ecuaţia proiectelor nefinanţate din Arad!

Data publicare: Luni, 24 Iulie, 2017 Total: 1690 accesari

Război total între PNL şi PSD după împărţirea banilor de la Guvern! Află cum a intrat FUEGO în ecuaţia proiectelor nefinanţate din Arad!

Programul Naţional de Dezvoltare Locală a aprins spiritele între administraţia locală condusă de PNL şi deputatul PSD, Florin Tripa. După ce deputatul Tripa a felicitat Guvernul pentru suma alocată aAradului şi l-a acuzat pe preşedintele CJA, că îşi bate joc de mii de arădeni lăsându-i fără apă potabilă, Preşedintele CJA, Iustin Cionca, iese la rampă.

 

Acesta îl acuză pe deputat că dă dovadă de dezinteres total faţă de arădeni.

Preşedintele CJA a prezentat lista proiectelor lăsate fără finanţare de către PSD fiind eliminate din proiectele de finanţare prin programul PNDL.

 

 

Scandalul pare să capete proporţii, în "hora banilor" intrând şi Fuego!

„În loc să îl plimbe pe Fuego la braţ prin Almaş, Tripa trebuia să plimbe un ministru PSD” a declarat preşedintele CJA!

 

PSD a tăiat de la finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) proiectele de apă-canal încomunele Brazii, Dieci, Petriș, Șilindia. Dacă pentru aceste comune s-ar fi aprobat investițiile, deputatul PSD Florin Tripa ieșea imediat săa nunțe o mare victorie a Guvernului. Așa, același Tripa declară căp roblemele de apă și canalizare din județ sunt o rușine... a ConsiliuluiJudețean – spune președintele CJA, Iustin Cionca.



„Deputatul Tripa nu reprezintă interesele arădenilor, ci ale baronilor pesediști,  atunci când aruncă vina în stânga și în dreapta, în disperarea de a salva imaginea guvernului PSD. Ne reproșează situația de la Almaș, unde apa este responsabilitatea administrației locale, dar conducerea Consiliului Judeţean a preluat nemulțumirile cetățenilor.

Am facilitat o întâlnire cu Compania de Apă pentru găsirea unei soluții de criză care rezolvă parțial problema. Pentru rezolvarea definitivă a situației ar fi nevoie de o investiție uriașă, care depășește puterea comunei Almaș și durează mulți ani. Aici ar fi putut interveni Florin Tripa, dar nu l-a interesat! Putea obține urgent finanțare pentru apa de la Almaș prin PNDL, însă a întors spatele și Almașului, și celorlalte comune, Brazii, Dieci, Petriș, Șilindia, pe care PSD le-a eliminat fără remușcări de la finanțarea lucrărilor la rețeaua de apă și canal!

 

 

Dacă în loc să umble la braţ cu Fuego prin Almaş, ar fi umblat la braţ cu un ministru PSD de resort și era convingător, poate Tripa chiar găsea o soluție de finanțare mai rapidă, prin PNDL, oamenii aveau apă în scurt timp, nu circ electoral pesedist inutil. Dar la ce să se fi așteptat de la Tripacei din Almaș, când PSD nu le-a finanțat nici pasarela pietonală din satul Joia Mare, deși exista un proiect depus la Ministerul Dezvoltării de primarul ALDE, Aurel Ginu Costea?! Și acel proiect a fost tăiat de Ministerul Dezvoltării condus de partidul lui Florin Tripa. Nu l-am auzit pe Tripa strigând că Sevil Shhaideh este incompetentă sau că Guvernul PSD își bate joc de Arad! A tăcut, a socotit că e mai important să se construiască stadionul lui Dragnea, în Teleorman, decât rețeaua de apă în județul Arad!

Suntem de acord într-un singur punct: „Bătaia de joc la adresa oamenilor trebuie să înceteze”, iar Tripa să pună osul la treabă pentru arădeni! Să înţeleagă că el nu este băgător de seamă, ci parlamentarul Puterii care decide cui se alocă banii în România pe criterii politice, cine primește un stadion în locul apei celuilalt” a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.