Atac cu maşină capcană. Cel puţin 24 de morţi şi zeci de răniţi la Kabul

Data publicare: Luni, 24 Iulie, 2017 Total: 2931 accesari

Atac cu maşină capcană. Cel puţin 24 de morţi şi zeci de răniţi la Kabul

O maşină-capcană a explodat în această dimineaţă la Kabul, după ce a intrat într-un autobuz plin cu muncitori ai Minsiterului Minelor. În urma exploziei, 24 de oameni au murit, peste 40 de persoane au fost rănite, au fost distruse mai multe autoturisme şi peste 15 magazine.

 


"24 de persoane au decedat şi 42 au fost rănite în atentatul din această dimineaţă din Kabul. O maşină capcană a fost propulsată într-un autobuz ce transporta angajaţi ai Ministerului Minelor", a relatat pentru AFP Najib Danish, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan.


Vehiculul a fost detonat de către un atentator sinucigaş,în faţa unui punct de control instituit înaintea reţedinşei deputatului Mohammad Moqaqeq, important om politic în afganistan.


Atacul a fost revendicat de talibani, anunţă DP ui A. O declaraţie semnată de purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, , şi trimisă prin aplicaţia Telegram, anunţă că atacurile au vizat două autobuze aparţinând Directoratului Naţional Afgan al Securităţii (NDS), agenţia de spionaj a ţării, şi susţine că au fost ucise 37 de persoane.