SCANDALOS! CFR, zeci de şantiere feroviare deschise în plin sezon estival, pentru lucrări de întreţinere

Data publicare: Joi, 20 Iulie, 2017 Total: 1787 accesari

SCANDALOS! CFR,  zeci de şantiere feroviare deschise în plin sezon estival, pentru lucrări de întreţinere

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA are deschise la ora actuală 48 de șantiere feroviare pentru lucrări de întreţinere, reparaţii curente și capitale la infrastructura feroviară, în vederea ridicării restricțiilor de viteză și pentru îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie. Valoare totală estimată a lucrărilor este de 141,6 milioane lei, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri proprii ale companiei și de la bugetul de stat.

Momentul ales de către mai-marii companiei pentru consolidarea şi reparatii la infrastructura feroviară este unul cât se poate de prost. În plin sezon estival, înaintea perioadei concediilor şi pe vreme caniculară, când temperaturile de peste 50 de grade celsius la nivelul şinelor de tren, duc la dilatarea acestora.

 

În jumătatea de sud a țării, pe raza Regionalelor CF Galați, Constanța, Bucureşti, Craiova și Timișoara sunt operaționale 17 de șantiere pentru lucrări de reparații la linii, aparate de cale, poduri, podețe și clădiri de stații. Valoarea totală a contractelor aflate în derulare este de 35,5 milioane lei.

 

În centrul țării, pe raza Regionalei CF Brașov, sunt operaționale 12 de șantiere pentru lucrări de reparații la linii, la instalaţiile de dirijare a traficului , aparate de cale, poduri, podețe și clădiri de stație. Valoarea totală a contractelor aflate în derulare este de 47,4 milioane lei.

 

În partea de nord a țăriipe raza Regionalelor CF Cluj și Iași sunt operaționale 16 de șantiere pentru lucrări de reparații la linii, aparate de cale, poduri și tuneluri. Valoarea totală a contractelor aflate în derulare este de 58,7 milioane lei.

 

Potrivit comunicatului de presă emis de către CFR, lucrările de reparaţii și consolidare a elementelor infrastructurii ferovare se vor executa în paralel cu asigurarea traficului în condiţii optime pe toate segmentele de cale ferată,  şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie prin creşterea vitezei de circulaţie şi a gradului de confort.