A lovit un câine pe Autostrada Arad-Timișoara și a câștigat procesul cu CNAIR ! Statul îl va despăgubi pe șofer !

Data publicare: Joi, 20 Iulie, 2017 Total: 5694 accesari

A lovit un câine pe Autostrada Arad-Timișoara și a câștigat procesul cu CNAIR ! Statul îl va despăgubi pe șofer !

În luna august 2014, Marius Pop, care lucrează la Timișoara, circula pe Autostrada Arad-Timișoara, când a lovit un câine ciobănesc. Statul va plăti daune morale și materiale, șoferului ghinionist.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost obligată de Tribunalul Timiş să-i achite şoferului, daune morale şi materiale.

 „Aveam 110 – 120 kilometri pe oră. Am intrat pe banda a doua, în depăşirea unui TIR, când mi-a ieşit în faţă un câine ciobănesc. Dacă viram stânga, intram în parapet, dacă viram dreapta intram sub TIR. L-am lovit în plin”, povesteşte șoferul a cărui maşină s-a oprit la aproximativ 200 de metri de locul impactului. Pop a dat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), cum se numea instituţia la vremea respectivă. Abea după trei ani de procese, Tribunalul Timiş a obligat statul să îi plătească șoferului 14.000 de lei (reparaţiile maşinii) şi 10.000 de lei (daune morale).

“Impactul animalului cu autoturismul condus de către apelantul-reclamant a fost cauzat de starea necorespunzătoare  a plaselor de protecţie adiacente autostrăzii”, se arată în sentinţă.

 Sursa foto: click.ro