O clădire emblematică a Aradului, scoasă la vânzare.Vezi care este preţul

Data publicare: Miercuri, 19 Iulie, 2017 Total: 3328 accesari

O clădire emblematică a Aradului, scoasă la vânzare.Vezi care este preţul

O importantă clădire din Arad este scoasă la vânzare. Este vorba de clădirea cunoscută sub numele de Palatul copiilor care pentru suma de 2.900.000 € poate intra în posesia uneia dintre cele mai frumoase clădiri din Arad.

 

Clădirea care găzduieşte astăzi Palatul copiilor a fost construită între anii 1880 şi1890, de către familia baronului Andrényi, combinând elemente de arhitectură neoroman şi neoromantice. 

Potrivit site-ului remax.ro, cladirea dispune de o suprafaţă utilă de 2220 mp şi este formată din 37 camere, o terasă cu un spaţiu generos de peste 70 mp, subsol şi mansardă.

 

Palatul Andrényi nu numai că şi-a păstrat arhitectura şi farmecul secolului XIX, dar a reuşit să ţină pasul cu vremurile moderne, fiind dotat cu internet, canalizare şi utilităţile specifice secolului XXI.

 

Deja devenit punct de reper şi amplasat în kilometrul ZERO al urbei, palatul fostului baron Andrényi poate deveni oricând clădire de birouri, centru universitar sau, de ce nu, locaţia perfectă pentru un hotel.

Până la găsirea unui nou proprietar, edificiul secular continuă să gazduiască palatul copiilor, îmbogăţind astfel Aradul atât prin prezenţa şi arhitectura sa impunătoare cât şi prin campionii şi tinerele talente pe care acesta le formează.