Apelul ISU Arad către populaţie: „să se renunţe la curăţarea terenurilor prin incendiere”

Data publicare: Miercuri, 19 Iulie, 2017 Total: 720 accesari

Apelul ISU Arad către populaţie: „să se renunţe la curăţarea terenurilor prin incendiere”

În perioada 13.07.2017 – 17.07.2017, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş „ al judeţului Arad au executat 84 misiuni de intervenţie.

S-a acţionat pentru stingerea unui număr de 12 incendii, 4 misiuni căutare persoană înecată, 2 asistenţe persoane, 7 alte intervenţii (scăpări de gaze, deblocări uşi), 2 situaţii în care garda de intervenţie a fost întoarsă din drum şi 1 deplasare fără intervenţie.

Modulele SMURD au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale în 56 de cazuri.

Din cele 12 incendii, 6 s-au manifestat la vegetaţie uscată, 2 la acoperişuri case particulare, 1 la o anexă casă particulară, 2 la autoturisme şi 1 la o casă funerară.

Detaşamentul de pompieri Arad s-a deplasat cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 1 autoturism de primă intervenţie şi comandă la un incendiu produs la o casă funerară pe strada Cocorilor nr.4 în Mun. Arad. În momentul sosirii echipajelor la faţa locului, ardea acoperişul casei, incendiul se manifesta violent însă forţele de intervenţie au reuşit limitarea propagării la obiectivele vecine, în consecinţă a ars acoperişul în suprafaţă totală de aprox. 450 mp în proporţie de 80%.

În data de 16.07.2017 ISU Arad a primit un apel prin sistemul 112 referitor la un incendiu de vegetaţie uscată în com. Frumuşeni, incendiu care s-a propagat, din cauza vântului puternic, în curte la Remat Frumuşeni unde au ars cantităţi considerabile de cauciucuri, cabluri şi materiale plastice; de asemenea au mai ars 3 maşini şi 2 motostivuitoare casate la Remat şi izolaţia unui stâlp de electricitate, fiind anunţaţi cei de la compania de electricitate ENEL care au trimis o echipă în teren. La intervenţie s-a deplasat Detaşamentul de pompieri Arad cu 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă în cooperare cu 3 servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă si anume: Frumuşeni, Fântânele şi Zăbrani.

 

Adresăm un nou apel populaţiei să renunţe la curăţarea terenurilor prin incendiere.