Dacă nu zici ca Dragnea „zbori”. Eugen Teodorovici trimis acasă de la guvern

Data publicare: Sambata, 15 Iulie, 2017 Total: 1780 accesari

Dacă nu zici ca Dragnea „zbori”. Eugen Teodorovici trimis acasă de la guvern

Subiectul impozitării veniturilor Bisericii face prima victimă. Eugen Teodorovici, consilierul premierul, a fost demis, vineri, din funcţie. Demiterea vine după ce acesta s-a contrat în declaraţii pe acest subiect cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Eugen Teodorovici a anunțat joi, că va formula o propunere de impozitare a BOR. Fostul consilier al premierului spunea că discuțiile urmau să demareze curând și se arăta convins că reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române ar accepta propunerea. 

 

Reacția lui Dragnea n-a întârziat. Vineri, liderul social-democraților a anunțat că nu susține această măsură, probabil pentru a nu pierde şi mai mult din imagine partidul „păstorit” de adevăratul premier din umbră.

 

”Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare pentru că așa e normal. Dacă facem un calcul ultimii 10 ani sau ultimii 27 de ani de zile cu cât a finanţat statul român biserica română, o să vedem că sunt sume foarte importante. Dar trebuie să găsim un echilibru. Repet, propunerea pe care aş vrea să o fac nu am nicio îndoială ca va fi acceptată de BOR”, a declarat, joi, Teodorovici. 

 

”Eu zic totuşi să încercăm să mai păstrăm nişte instituţii în România, cel puţin să le ajutăm să existe. Nu susţin această variantă", a replicat, vineri, Dragnea, după care Eugen Teodorovici a fost trimis la „plimbare”.

 

Dictatura impusă de Liviu Dragnea este tot mai vizibilă, toţi cei care nu se „încpolonează” după pofta inimii sunt eliminaţi, iar probabil pentru a nu repeta experienţa cu Sorin Grindeanu care nu a mai dorit să execute ordinele, Eugen Teodorovici a fost eliminat din schema guvernamentală în mai puţin de 24 de ore.

O altă victimă a comportamentului dictatorial a fost şi primarul Iaşului, care după ce a avut "neinspiraţia" să aibe altă părere decât Number 1, a fost făcut simplu membru de partid.

Urmează acum ca, liderii PSD Arad să vină şi să ceară excluderea din partid şi a lui Eugen Teodorovici (n-ar fi prima atitudine de acest fel), pentru a-şi arăta loialitatea soră cu obedienţa faţă de liderul suprem.