După 9 ani de judecată şi un prejudiciu de 114 mil. euro, Radu Mazăre rămâne în libertate

Data publicare: Marti, 11 Iulie, 2017 Total: 18096 accesari

După 9 ani de judecată şi  un prejudiciu de 114 mil. euro, Radu Mazăre rămâne în libertate

După 9 ani de judecată şi peste 100 de termene, fostul primar al Constanţei, Radi Mazăre a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedarilor ilegale de la malul mării.

Procurorii DNA l-au acuzat alături de alte 36 de persoane, printre care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa- Nicuşor Constantinescu, că a prejudiciat statul cu 114.000.000 euro.

Nicuţor Constantinescu, cel care se trata de cancer pe plajele însorite din America, a primit şi el o pedeapsă de 3 ani cu suspendare.


Şi fostul finanţator al clubului Dinamo, Cristian Borcea, s-a aflat pe listă cu un prejudiciu de 32.000.000 euro însă judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au hotărât sa îl achite.

 

Basma curată scapă şi mai mulţi notari publici, lucrători în primăria Constanţa ori evaluatori pentru că faptele lor s-au prescris.

Procesul a început în urmă cu 9 ani la Curtea de Apel Bucureşti, fără să se fi pronunţat până acum o soluţie pe fond, în condiţiile în care instanţa a arătat că toate faptele se prescriu în doi ani.

Prejudiciul a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

 

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată însă având în vedere prescrierea faptelor, şansele procurorilor de a schimba sentinţa sunt aproape nule.