Haine și încălțăminte contrafăcute retrase de pe piață de jandarmi

Data publicare: Luni, 10 Iulie, 2017 Total: 1732 accesari

Haine și încălțăminte contrafăcute retrase de pe piață de jandarmi

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au desfăşurat în pieţele din Arad, duminică, 9 iulie o amplă acţiune de combatere a fenomenului infracțional și contravențional cu scopul protejării populației de activitățiile comerciale ilicite.


În acest sens, în piața ,,Obor” din municipiu, au fost sancționați mai mulți comercianți ce ofereau spre vânzare diferite produse fără să îndeplinească condițiile necesare cerute de lege.


De asemenea au fost depistate două persoane care ofereau spre vânzare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte  contrafăcute, inscripționate cu sigla unor mărci cunoscute, lipsind elementul de siguranță prevăzut articolelor originale.

Persoanele în cauză au rămas fără marfă, aceasta  fiind confiscată de către jandarmi iar pe numele lor s-au întocmit actele necesare urmăririi penale.


"Având în vedere că , Punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare  constituie infracțiune, conform prevederilor Legii. nr. 84/1998 Republicată, privind mărcile și indicațiile geografice, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală."- se arată într-un comunicat de presă emis de compartimentul Informare al Jandarmeriei Arad.