Ziua Turismului Arădean 2017

Data publicare: Sambata, 08 Iulie, 2017 Total: 2094 accesari

Ziua Turismului Arădean 2017

Ziua Turismului Arădean a fost un eveniment reușit, frumos și... simpatic. Sperăm să se repete, să atragă și mai mulți arădeni și să producă rezultatul așteptat: acela de a deschide ochii asupra potențialului turistic arădean! 

 

Prima ediţie a Zilei Turismului Arădean are loc sâmbătă, 8 iulie, la ştrandul Neptun din municipiul Arad, şi a atras mii de vizitatori care au admirat ofertele turistice ale celor 35 de expozanţi. 

 

Vizitatorii târgului s-au putut plimba cu canoele pe Mureş, au avut parte de concerte, şi eivdent, de degustare de produse culinare tradiţonale. Mai multe primării din judeţ îşi prezintă ofertele turistice. Unul dintre punctele de atracţie este celebra Pită de Pecica, preferata fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu.

 

Standurile expozanţilor au fost amplasate în zona gratuită de la ştand. Ziua Turismului Arădean se va încheia cu ceea ce organizatorii numesc cea mai mare petrecere în piscină din România. Pool Party va avea loc la bazinele mari, aşa că se va plăti bilet de intrare. În cadrul evenimentului, în zona bazinelor se va monta o scenă completată de un iluminat arhitectural deosebit şi două baruri foarte mari, unul dintre ele (AQUA BAR) fiind funcţional chiar în interiorul bazinului mijlociu. În zona celui de-al doilea bar va exista o zonă de lounge. Vor exista de asemenea pe tot parcursul zilei diverse concursuri, iar muzica va fi întreţinută de DJ specializaţi în acest gen de evenimente. Invitatul special al Arad Pool Party va fi Andre Rizo, un Dj cunoscut pentru susţinerea unor evenimente de genul acesta la cluburi renumite cum ar fi Fratelli şi Buddha Bar.

 

Evenimentul se doreşte a fi o invitaţie adresată arădenilor pentru descoperirea judeţului Arad, a obiectivelor turistice, a tradiţiilor, istoriei, obiceiurilor, gastronomiei, a lăcaşurilor de cult, dar şi a cetăţilor sau ştrandurilor de pe raza judeţului. 

 

Conform autorităţilor, atracţiile turistice ale judeţului Arad sunt multe... printre care Podgoria Aradului, care a fost premiată cu Medalia de Aur în anul 1982, la Concursul Mondial de la Londra, pentru vinul Roşu de Miniş. Cadarca de Miniş şi Mustoasa de Măderat sunt astăzi printre vinurile celebre ale zonei, cunoscute şi apreciate în toată Europa. Lunca Mureşului este, un loc sălbatic pentru drumeţii, ciclism, ture cu canoe pe râu, care adăposteşte peste 2000 de specii de păsări. 

 

Cea mai veche mănăstire ortodoxă din România, care datează din anul 1177, Hodoş Bodrog, şi una dintre cele mai frumoase basilici din ţară, Basilica Papală Maria Radna, construită în anul 1327, sunt tot judeţul Arad. Aradul mai este cunoscut şi ca judeţul cu cele mai multe cetăţi, conace şi castele din vestul României! Printre ele, Castelul de la Săvârşin, care este şi astăzi reşedinţa privată a Regelui Mihai I. Staţiunea Moneasa, cu aerul cel mai bogat în ozon în estul Europei, este la circa 100 km de municipiul Arad.