Arad Free Tours pe două roţi, Tur gratuit al Aradului pe biciclete

Data publicare: Sambata, 08 Iulie, 2017 Total: 1226 accesari

Arad Free Tours pe două roţi, Tur gratuit al Aradului pe biciclete

Cu un an în urmă, voluntarii Arad Free Tours au organizat primul tur ghidat al Aradului pe biciclete. Participanții au descoperit frumusețea și istoria unor clădiri din centrul orașului, pe lângă care treceau zilnic. De asemenea, au aflat lucruri noi despre cele mai importante obiective turistice de pe Bulevardul Revoluției.

 

Anul acesta urmează partea a 2-a a turului: Orașul Vechi. Traseul va cuprinde toate obiectivele turistice, mai mult sau mai puțin cunoscute, din zona Primărie – Boul Roșu – Biserica Sârbească – Parcul Reconcilierii: biserici aparținând tuturor cultelor religioase, clădiri administrative, case de raport, școli, parcuri sau statui. La fiecare obiectiv turistic se va face un popas, pentru a-l putea admira și a-i asculta povestea.


Cine hotărăște să ni se alăture, printre multe alte surprize, va afla:
- cum a luat naștere Aradul
- unde a fost prima cetate
- care sunt cele mai vechi clădiri 
- importanța strategică a urbei noastre pentru Imperiul Austro-Ungar
- câte minorități au conviețuit și cum și-a lăsat fiecare grup etnic „amprenta” în spațiul arădean

 

Astfel, evenimentul Arad Free Tours pe două roți este atât o plimbare plăcută de duminică prin oraș, cât și o incursiune în istorie. Invităm toți doritorii să ni se alăture duminică, 9 iulie, la ora 17.00 în fața Primăriei! Evident, pe două (sau mai multe) roți.