S-a inaugurat Centrul de Screening mamar în Arad. Mamografii gratuite pentru prevenirea cancerului la sân

Data publicare: Miercuri, 05 Iulie, 2017 Total: 2705 accesari

S-a inaugurat Centrul de Screening mamar în Arad. Mamografii gratuite pentru prevenirea cancerului la sân

Autorităţile locale au inaugurat marţi, primul centru unde se vor efectua mamografii gratuite în vederea prevenirii si combaterii cancerului de sân. Investiţia de 1,7 mil. euro vine în contextul în care Aradul se află în topul judeţelor din România cu cei mai mulţi bolnavi de cancer iar potrivit proiectului, în primul an de la derularea acestuia se vor efectua nu mai puţin de 3000 mamografii gratuite pentru femeile cu vârste cuprinse între 45 şi 65 de ani.

 

”Este unul dintre cele mai importante proiecte din sistemul sanitar arădean, pentru că, din nefericire, în judeţul nostru numărul îmbolnăvirilor de cancer mamar este mai mare decât media europeană. Cea mai vulnerabilă categorie de vârstă o reprezintă femeile între 45 şi 65 de ani, de aceea programul se adresează lor. Investigaţiile medicale care se fac în acest centru sunt de înaltă precizie şi permit depistarea bolii în stadiu incipient, fapt ce creşte şansele de recuperare a pacientei”, a declarat preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca.

 

Spitalul Judeţean Arad va începe să efectueze testări începând de joi, 06 iulie pe baza de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. În vederea programărilor, SJ Arad , a pus la dispoziţia pacientelor numarul de telefon 0730.110.201 apelabil din orice reţea fixă sau mobilă. Centrul de Screening Mamar din Arad a fost realizat în urma unei colaborări între Consiliul Judeţean (CJ), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş”.