CFR face exproprieri de terenuri de milioane de euro în Judeţul Arad | Vezi pe raza căror localităţi se fac acestea!

Data publicare: Marti, 04 Iulie, 2017 Total: 4039 accesari

CFR face exproprieri de terenuri de milioane de euro în Judeţul Arad | Vezi pe raza căror localităţi se fac acestea!

Potrivit Hotărârii de guvern nr 21-2017, în perioada imediat următoare urmează a se declanşa procedura de expropriere a imobilelor şi terenurilor cu titlul de proprietate privată situate pe viitorul amplasament al lucrărilor de utilitate publică şi de interes naţional, „Reabilitarea liniei C.F. Frontieră-Curtici-Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h”.

 

Proiectul face parte din Coridorului IV Pan-European pentru circulaţia trenurilor, cu puncte de lucru  pe raza localităţilor arădene Petriș, Săvârșin, Vărădia de Mureș, Bata, Bârzava, Conop, Lipova, Păuliș și Ghioroc.

 

Ministerul Transporturilor a alocat, pentru procedura de expropriere, suma de 4.763.968,391 lei iar potrivit legii, plata ar trebui să se facă în cel mult 30 de zile de la data solicitării.

 

Valoarea totală estimată a proiectului de infrastructură feroviară este de 1.689.959.733,89 lei (fără TVA), 374 milioane euro iar banii provin din fonduri structurale europene nerambursabile şi de la bugetul de stat.