Apă pentru pasageri și personalul feroviar / măsuri speciale

Data publicare: Vineri, 30 Iunie, 2017 Total: 1342 accesari

Apă pentru pasageri și personalul feroviar / măsuri speciale

   În condițiile avertizărilor “cod roșu” transmise de Administrația Națională de Meteorologie, la nivelul activității de Exploatare și Comercial CFR Călători, astăzi, 30 iunie 2017, s-a desfășurat o ședință operativă în vederea luării unor măsuri suplimentare de organizare, pentru această perioadă. Au fost stabilite următoarele:

 

   În teritoriu, la nivelul Regionalelor de cale ferată sunt pregătite stocuri de apă în gări pentru călătorii aflați în trenurile cu situații deosebite. De asemenea, pentru personalul feroviar se asigură apă conform Contractului Colectiv de Muncă.

 

   S-au luat decizii de asigurare a prezenței unor echipe de intervenție în Depouri și Revizii de Vagoane pentru verificări suplimentare a instalațiilor de climatizare, a condițiilor de confort și pentru evitarea defectărilor de natură tehnică în parcurs. În contextul unor temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, la temperaturi care depășesc 50 de grade Celsius la nivelul șinei, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități.  Va fi asigurat personal de specialitate care să insoțească trenurile pe perioada caniculei pentru intervenții operative in situația funcționării defectuoase a echipamentelor de climatizare. De asemenea, se ia în calcul, în funcție de evoluția activității din teren, limitarea circulației unor trenuri.

 

   Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată. Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. Reducerea vitezei de circulaţie, limitări ale trenurilor în anumite intervale de timp și pe anumite rute, în care temperaturile depăşeşc limitele normale sunt măsuri obligatorii pentu siguranţa traficului feroviar, aplicate de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.

 

   Recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă

   Pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, recomandăm:

=======================================

INFO UTILE:

- 0219521 – info CFR;

- numerele de telefon de la stațiile CFR https://aplicatii.cfrcalatori.ro/images/pdf/informatiiutile/Informatii_telefonice_statiiCFR.pdf ;

- 021.319.0358 - Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;

- https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/

- https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/

- în pagina TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

- înainte de plecarea la drum informați-vă telefonic pentru date actualizate despre mersul trenului cu care intenționați să călătoriți sau verificați tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro, pagina CAMERE WEB.


   RESTITUIRE contravaloare bilete:


   Pasagerii care și-au cumpărat bilete/abonamente şi nu pot să efectueze călătoria în situații de forță majoră, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Tarife în țară.

https://www.cfrcalatori.ro/ro/tarife-tara/renuntare-calatorie.