Noaptea minții ziua în amiaza mare în CLM. Consilierii PSD votează bugetul CET-ului nu și atribuirea contractului de furnizare de căldură

Data publicare: Marti, 27 Iunie, 2017 Total: 1843 accesari

Noaptea minții ziua în amiaza mare în CLM. Consilierii PSD votează bugetul CET-ului nu și atribuirea contractului de furnizare de căldură

CET-ul, veșnica piatră de moară a Primăriei Arad și veșnica armă politică a PSD-ului, care sub umbrela binelui arădenilor se opun atribuirii directe a contractului de furnizare de energie termică societății proprii, adică CET-ului, deși în aceeași ședință de consiliu local de marți votează bugetul de venituri și cheltuieli ale aceluiași CET.

 

N-am înțeles exact care venituri și care cheltuieli au fost votate de grupul PSD-ALDE din CLM în condițiile în care prin neatribuirea serviciului de furnizare de agent termic practic CET-ul rămâne fără obiectul muncii.

Ba mai mult, cu câteva ședințe în urmă, același grup PSD-ALDE în frunte cu portavocea șefilor de partid, Vârcuș, au votat în bloc plata în avans a subvenției pentru ca CET-ul să achiziționeze gaz la un preț mai bun, întrebarea care se pune este însă, ce să facă cu gazul plătit în avans dacă nu li se atribuie și serviciul de furnizare de agent termic?  

 

Proiectul de hotărâre propunea atribuirea directă către  SC CET Hidrocarburi SA a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat nu a întrunit numărul de voturi necesare, grupul PSD-ALDE din CLM s-a abținut, iar problema CET-ului rămâne ca și până acum, adică în aer.

 

Ca răspuns la atitudinea grupului PSDALDE, trei consilieri municipali, Lucian Riviș Tipei, Florin Mariș și Szabo Mihai, și-au anunțat demisiile din Adunarea generală a acționarilor de la cele două CET-uri.

Dacă situația nu se rezolvă, primăria va fi nevoită să organizeze o licitație pentru atribuirea acestui serviciu, iar soarta CET-ului este pusă sub semnul întrebării.