Japonezii de la Takata s-au declarat oficial în faliment. Ce se întâmplă cu cele trei fabrici din România?

Data publicare: Luni, 26 Iunie, 2017 Total: 7456 accesari

Japonezii de la Takata s-au declarat oficial în faliment. Ce se întâmplă cu cele trei fabrici din România?

Producătorul japonez de airbaguri Takata a depus luni cererea de plasare sub protecţia Legii falimentului ca urmare a pierderilor imense pe care le-a înregistrat din cauza problemelor rezultate din defectele produselor sale.
În România, japonezii deţin două fabrici la Arad unde se produc volane şi centuri de siguranţă, şi una la Sibiu unde se produc perne pentru airbaguri.


Obligaţiile de plată ale Takata depăşesc un miliard de yeni (8,026 miliarde euro/ 8,988 miliarde dolari), ceea ce face din producătorul de componente auto cel mai mare falimentar nipon până la această dată.

Cererea de intrare în faliment, prezentată unui tribunal din Tokio, este destinată să faciliteze restructurarea acestei datorii, folosindu-se de legislaţia japoneză, şi să evite insolvenţa, se menţionează în comunicat, care subliniază că va fi solicitată finanţare de urgenţă unor instituţii din Japonia pentru a fi continuată activitatea.


Takata îşi va vinde toate participaţiile sale la TK Holdings, subsidiara din Statele Unite, declarată şi ea în faliment, către Key Safety Systems pentru o sumă de 175 miliarde yeni (1,404 miliarde euro / 1,572 miliarde dolari).

 

Reprezentanţii Takata Emea, care gestionează operaţiunile producătorului de componente auto în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia, anunţă că vor continua investiţiile în fabricile deţinute în România, respectiv în Arad şi Sibiu, unde vor angaja cel puţin 400 de persoane în următoarea perioadă. Oficialii companiei nipone au declarat că operaţiunile din România ”înregistreză foarte bune performanţe”.


Sursa: economica.net