O arădeancă a reușit să încheie cu bine o cursă IRONMAN

Data publicare: Vineri, 16 Iunie, 2017 Total: 4245 accesari

O arădeancă a reușit să încheie cu bine o cursă IRONMAN

Diana Miazga, membră în Experiența Multisport Arad, a participat recent în Oradea, la ediția a opta a Campionatului Internațional de Triatlon pe distanță lungă  X-Man România Oradea – 3,8 km inot, 180 km ciclism si 42 km alergare.

X-Man România este singurul concurs de triatlon din România pe distanțe de Ironman.

Cele 3 probe de anduranta au avut loc consecutiv astfel: proba de înot la lacul Săldăbagiu, proba de ciclism pe un traseu intre Cetariu și Cauceu iar proba de alergare în centrul orașului.

Ironman se referă la o probă pe distanțe mari la triatlon ( 3800 m înot, 180 km bicicletă, 42,2 km alergare ) cu limită de timp, 16 ore în cazul nostru. Concursul anual își are originea în Hawaii și a început să se organizeze în 1978. Este atât de dificil încât se consideră victorioși toți cei care reușesc să încheie cursa care forțează limitele fizice și psihice ale concurenților.

Din peste cei 150 de sportivi din România cu titlu de Ironman, cei mai mulți au obținut titlul la Oradea. Din totalul de 18 „Ironwoman” din România, 15 au obținut titlul tot la acest concurs (conform http://www.romaniapozitiva.ro/romania-pozitiva/x-man-romania-2017-la-start)

În Arad, mai sunt 4 persoane deținătoare ale titlului Ironman: Florian Dobrin, Robert Bălan, Sorin Victor Roman si Alexandru Atanasiu.

Pe lângă pregătirea specifică de 6 luni, strict pentru acest concurs, Diana a alergat la semimaratoane și maratoane de peste cinci ani. De asemenea, ea a coordonat anul trecut Triatlonul Aradului fiind implicată foarte mult și în organizare de evenimente sportive pentru amatori în Arad.

„În opinia mea aproape orice persoană poate încheia un concurs de acest tip dacă se pregătește fizic suficient și are un psihic adaptat competiției.”  - Diana Miazga

Diana Miazga a fost premiată și de către Federația Română de Triatlon și i s-a conferit titlul de campioană națională de triatlon la categoria F40+. A fost ultimul concurs la această categorie, de azi începând Diana va concura la 50+.