Atenţie şoferi! Polițiștii din trafic vor purta camere de luat vederi!

Data publicare: Miercuri, 14 Iunie, 2017 Total: 1652 accesari

Atenţie şoferi! Polițiștii din trafic vor purta camere de luat vederi!

Polițiștii afiliați structurilor de siguranţă şi ordine publică vor purta camere de luat vederi care le va permite să înregistreze atât audio, că și video conversațiile din trafic. 

 

În urma evenimentului în care deputatul Cristian Boureanu a insultat şi lovit un poliţist de la Rutieră, care ulterior a ripostat, Poliția Română a inițiat un proiect pilot prin care polițiștii din trafic să poată înregistra discuțiile cu cetățenii.

Camera este un model în valoare de aproximativ 700 de euro, folosit de ofițerii americani și poartă numele de „Body Worn Camera”. Conform presei naționale, aceste camere au capacitatea de a stoca informația video cu un minut înainte de a se da comanda de înregistrare.

„În acest moment, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române se află în procedură de lucru un proiect pilot privind dotarea poliţiştilor din structurile de ordine şi siguranţă publică cu Body Worn Camera. În cadrul acestui proiect pilot ne propunem să verificăm dacă este util acest sistem poliţiştilor din trafic. Body Worn Cameras pot fi utile atât pentru poliţişti, pentru că pot filma discuţiile cu participanţii la trafic, dar şi pentru cetăţeni, pentru că pot constitui probe în anumite cazuri”, a declarat luni Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).