Alegeri anticipate la Almaş şi Covăsânţ

Data publicare: Duminica, 11 Iunie, 2017 Total: 3103 accesari

Alegeri anticipate la Almaş şi Covăsânţ

Alegerile anticipate pentru funcţia de primar în două comune din judeţul Arad au cam încis spiritele, cel puţin într-una din comune, unde numărul candidaţilor este aproape de două ori mai mare decât la alegerile obişnuite de primar.

 

În comuna Almaş sunt depuse 7 candidaturi de primar, în condiţiile în care la alegerile trecute era cel mult patru candidaţi de primar. Sunt 5 candidaţi din partea unor partide politice şi 2 independenţi.

 

În comuna Covăsânţ au fost depuse patru candidaturi... 3 din partea unor partide politice şi 1 independepnt. 

 

În comuna Almaş funcţionează patru secţii de votare pentru 2.140 de alegători, iar la Covăsânţ sunt amenajate două secţii, pentru 2.105. Numerotarea lor este aceeaşi de la alegerile locale din anul 2016. Paza secţiilor de votare este asigurată de cadre ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Conform prefectului judeţului Arad, Cosmin Pribac, în total, au fost tipărite în total 4800 buletine de vot pentru ambele comune.


 

Primarii celor 2 comune, Avram Teodor şi Traian Balint, şi-au pierdut mandatele înainte de termen pentru că au fost condamnaţi definitiv cu suspendare pentru fapte de corupţie şi luare de mită pentru că, în timp cât erau primari, cereau, în medie, 10 la sută din contractele de asflatări din comunele pe care le conduceau. Totul pentru "buna derulare a contractelor" şi şi pentru obţinerea finanţărilor necesare efectuării plăţilor, cum susţineai procurorii că justificau primarii mita cerută. Cei doi edili au fost ridicaţi de către procurorii DNA pe data de 11  mai 2016, cu câteva zile înainte de alegerile locale. Ca urmare a alegerilor locale, Avram Teodor şi Teodor Balint au fost realeşi în funcţia de primar, iar procesele penale şi-au continuat cursul la Tribunalul Arad, care i-a condamnat.