Ședința comună a Comisiilor de Cultură a orașelor Arad- Pecs

Data publicare: Joi, 01 Iunie, 2017 Total: 1572 accesari

Ședința comună a Comisiilor de Cultură a orașelor Arad- Pecs

Miercuri, 31 mai 2017, în sala “Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ a avut loc ședința comisiilor reunite de cultură Arad-Pecs. Cu această ocazie, dl. Dr. Őri László, viceprimar  al orașului Pecs și dl. Levente Bognar, viceprimar al orașului Arad au oferit un bilanț al celor aproape 10 ani de colaborare.

 

Considerăm că relația pe care o avem cu Aradul este una specială a declarat viceprimarul orașului Pecs, care a ținut să sublinieze faptul că activitățile realizate în cadrul programului de colaborare au fost un succes.

Același lucru a fost susținut și de viceprimarul municipiului Arad, dl. Levente Bognar: “Marea majoritate a proiectelor comune au fost realizate. În 2016, din cele 22 acțiuni prevăzute în programul de colaborare , 18 au fost atinse.

 

Cât privește agenda evenimentelor din 2017, aceasta include: colaborări în domeniul administrației publice locale (26 iunie – 3 iulie, Participarea elevilor arădeni la Tabăra internațională multiculturală; 24 august – Ziua orașului Pecs în cadrul Zilelor Aradului; 20 septembrie – Ziua orașului Arad, în cadrul Zilelor orașului Pecs), colaborări în domeniul culturii  (între centrele municipale de cultură, între teatre, biblioteci, muzee și în domeniul artelor plastice)  și nu în ultimul rând colaborări în domeniul educației (schimburi de experiență între elevi).

 

Pe viitor programul de colaborare româno-maghiar va include și proiecte de protejare și promovare a patrimoniului cultural specific celor două orașe,  proiecte în care vor fi implicați în special tinerii. De asemenea se urmărește încheierea unui protocol de colaborare între consiliile județene ale celor două regiuni,  ceea ce ar duce la îndeplinirea în procent de 100% a proiectelor comune.