Incredibil! Olguţa Vasilescu susţine orice amendament de scădere a salariilor!

Data publicare: Marti, 30 Mai, 2017 Total: 1950 accesari

Incredibil! Olguţa Vasilescu susţine orice amendament de scădere a salariilor!

Legea salarizării unitare se află la Camera Deputaților, urmând ca luni și marți să aibă loc dezbaterile în comisii, iar săptămâna viitoare să se dea votul final. Deputații PSD au formulat 40 de amendamente la lege, dar ministrul Muncii le transmite că va susține doar propunerile de scădere, deoarece s-a depășit deja celebra anvelopă salarială. Iar sindicaliștilor nemulțumiți, Vasilescu le transmite că „pot face grevă”.

 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat luni, la finalul şedinţei grupului deputaţilor PSD, că a mai primit 40 de amendamente la proiectul Legii salarizării, ea fiind dispusă să le susţină pe cele de scădere a veniturilor, şi nu de majorare.

„S-a făcut un calcul (în urma amendamentelor adoptate de Senat – n.r.), se depăşeşte 32 de miliarde (anvelopa salariază reprezentând fondul total de salarii pe patru ani - n.r.), din cauza asta trebuie să vedem ce se întâmplă şi la Camera Deputaţilor. Le-am şi spus colegilor că sunt dispusă să susţin orice amendamente de scădere, dar nu de majorare, pentru că de majorare deja va fi foarte greu. Mai sunt unele reglaje care într-adevăr trebuie să le facem şi din cauza aceasta, înainte să intrăm pe lege, aş vrea să mai discut un pic cu colegii din Comisia de muncă”, a declarat Vasilescu.

 

Săptămâna viitoare ar urma să se dea votul final pe legea Salarizării Unice, iar până atunci, trebuie calculat impactul bugetar.

 

Florin Jianu, fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Grindeanu, a avertizat, luni, că majorarea salariilor bugetarilor, așa cum rezultă din legea salarizării unitare aflate în dezbaterea Camerei Deputaților, nu este sustenabilă.