Negocierile dintre ROMATSA Şi Ministerul Transporturilor au eșuat

Data publicare: Luni, 29 Mai, 2017 Total: 1994 accesari

Negocierile dintre ROMATSA Şi Ministerul Transporturilor  au eșuat

Negocieri la Ministerul Transporturilor, pe greva controlorilor de trafic aerian. Sindicaliștii ROMATSA și reprezentanții Regiei au fost primiți marţi,  de ministrul Răzvan Cuc, cu doar o zi înainte de declanșarea conflictului de muncă.

 

Reprezentanții ROMATSA au declarat la intrarea la negocieri că greva a fost amânată timp de șase luni, iar autoritățile avea termen până la data de 31 mai pentru a discuta revendicările sindicaliștilor. ”Nu pentru salariile noastre facem ce facem, ci pentru a salva compania care aduce bani la buget, nu ia”, au declarat reprezentanții sindicatului.

 

După mai multe ore de discuţii, din păcate, negocierile dintre sindicaliști și reprezentanții au eșuat, ca urmare, Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), din cadrul ROMATSA, va intra, de marţi, în grevă generală, pe fondul nemulţumirilor referitoare la modul în care este gestionată compania..

 

Liderul sindical Gabriel Tudorache a declarat luni, la ieşirea de la discuţiile de la Ministerul Transporturilor, unde au fost prezenţi atât patronatul ROMATSA cât şi sindicatul ATSR, că în urma discuţiilor cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, există şanse destul de mari ca greva generală anunţată să se oprească într-un interval de timp relativ scurt. 

 

Cum vor zbura avioanele pe perioada grevei generale de la ROMATSA

Potrivit unor informații neoficiale, controlorii de zbor vor monitoriza doar o parte din cele 12 sectoare de zbor de pe teritoriul României, alternativ. Greva începe la ora 9.00, și, într-un anumit interval de timp vor fi disponibile doar 5 sectoare de zbor, iar în alte perioade, 7 sectoare de zbor. Toate zborurile aflate în sectoarele fără monitorizare vor fi afectate de greva generală.

Zborurile ar putea fi afectate în perioada 30 mai – 9 iunie, astfel: în intervalele 09:00 – 11:00 și 02:00 – 04:00 vor fi disponibile numai 5 sectoare de zbor; – în intervalele 11:00 – 02:00 și 04:00 – 09:00 vor fi disponibile numai 7 sectoare de zbor.

Nu vor fi afectate zborurile monarhilor, şefilor de state, prim-miniştrilor şi miniştrilor, zborurile misiunilor de căutare şi salvare, zborurile militare, zborurile umanitare, precum şi zborurile de poliţie aeriană.

 
Controlorii de trafic vor opri lucrul, marți, 30 mai, începând cu ora 9.00, greva generală fiind pe termen nelimitat, potrivit declarațiilor sindicaliștilor.

 

Sindicaliștii spun că marți, în ziua grevei, se vor asigura o treime din zboruri precum și cele cu regim special. Peste 200 de curse aeriene vor fi afectate de înreruperea lucrului de către angajații ROMATSA.