Mircea Sandu, fostul sef FRF, urmărit PENAL pentru delapidare!

Data publicare: Miercuri, 24 Mai, 2017 Total: 3320 accesari

Mircea Sandu, fostul sef  FRF,  urmărit PENAL pentru delapidare!

DIICOT a dispus urmărirea penală în cazul fostului șef al Federației Române de Fotbal. Acuzațiile sunt de delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat. Mircea Sandu este acuzat că a prejudiciat FRF cu suma de 740.000 de euro. Pe lângă fostul șef al fotbalului românesc, alte trei persoane sunt urmărite penal. Printre ele, și iubitul Ralucăi Sandu, nimeni alta decât fiica fostului șef al FRF.

În cadrul unui comunicat, procurorii DIICOT au dezvăluit că asupra fostului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a iniţiat şi constituit împreună cu suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro.

 

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Petculescu Bogdan, Sandu Mircea, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

 

Procurorii susţin că aceştia ar fi creat un circuit fictiv prin intermediul căruia s-ar fi  încheiat mai multe contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe societăţi comerciale controlate de acuzaţi, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federaţia Română de Fotbal, sume care ulterior ar fi intrat parţial în buzunarele celor acuzaţi de procurori.