Final de anchetă la Spitalul Județean, au apărut şi primele sancţiuni

Data publicare: Marti, 16 Mai, 2017 Total: 1472 accesari

Final de anchetă la Spitalul Județean, au apărut şi primele sancţiuni

La două luni de la revolta mamicilor care au avut copii internaţi la secţia pediatrie infecţioase a Spitalului Judetean Arad, se iau primele masuri. Seful secţiei, dr. Dana Oprea a fost sancţionată cu avertisment, primul pe care un medic îl primeşte, în ultimii 20 de ani în judeţul Arad.

 

Doctorita a rămas în funcţie pentru simplul fapt că în Arad nu există un specialist care să o înlocuiasca. Spitalul va scoate un post la concurs în urmatoarele săptămâni în speranţa că va putea angaja încă un pediatru specialist în boli infectioase.

 

Lagăr de exterminare, asa a fost numită secţia de boli infecţioase copii a Spitalului Judeţean Arad de către mamele care au ajuns cu copiii în această secţie. Dezinteresul medicului pentru micuţii pacienţi, dar şi condiţiile mizere din saloane au scos mamicile în stradă. După ce scandalul a fost făcut public, autoritaţile locale au fost nevoite să ia măsuri.

 

Primele măsuri luate au decongestionat secţia infectioase copii, însă mămicile aşteaptă mai mult.


 

Comisia de disciplină a Spitalului Judetean Arad a hotărât să o sancţioneze cu avertisment pe Dana Oprea, dar aceasta îşi păstreaă funcţia de şef de sectie, asta pentru că în Arad nu s-a găsit nici un specialist care să o inlocuiască.

 

Măsura nemulţumeşte unul dintre principalii finanţatori ai spitalului, Conslilul Judeţean Arad.


 

În următoarele săptămâni, spitalul va scoate la concusrs un post de medic specialist infecţioase copii, pentru  a putea să o înlocuiască din funcţie pe Dana Oprea, medicul acuzat de mămici că ar fi principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat în această sectie. În plus, au fost găsiţi sponsori, care vor dona bani pentru renovarea saloanelor infecţioase copii.