Consiliul Judeţean, mai aproape de modernizarea din bani europeni a drumurilor transfrontaliere

Data publicare: Vineri, 12 Mai, 2017 Total: 1304 accesari

Consiliul Judeţean, mai aproape de modernizarea din bani europeni a drumurilor transfrontaliere

Consilierii judeţeni au votat ca preşedintele Iustin Cionca să reprezinte Judeţul Arad în proiectul „Connecting communities to the TEN-T infrastructure in the Romanian-Hungarian border area”/„Conectarea comunităţílor la infrastructura TEN-T în zona de frontieră româno-maghiară” în cadrul Programului INTERREG V-A Ro-Hu 2014-2020. În acest proiect, Consiliul Judeţean va fi partener cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din judeţul Bekes şi cu Primăria Curtici.

„Prin acest proiect, în care Aradului îi revin 13 milioane de euro, dorim să modernizăm câteva tronsoane de drum din zona de frontieră, inclusiv o centură ocolitoare în oraşul Curtici. Aceste tronsoane sunt Pecica-Turnu, Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor, Socodor-Nădab şi Sânmartin-Şimand-Olari-Sântana. Prin finalizarea proiectului, vom moderniza un coridor rutier care va lega patru oraşe importante din judeţ: Nădlac, Pecica, Curtici şi Chişineu-Criş”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Hotărârea a fost adoptată în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean, din 12.05.2017.

        
Programul INTERREG V-A RO-HU a lansat licitaţia restrânsă de proiecte pe
„Prioritatea de investiţie 7/b Îmbunătăţirea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv noduri multimodale”, cu termen de depunere a aplicaţiilor 24 aprilie 2017. Prioritatea de investiţie 7/b finanţează construirea şi modernizarea de drumuri care îmbunătăţesc accesul la infrastructura TEN-T a comunităţilor periferice din regiunea de frontieră. Sunt eligibile pentru finanţare doar drumurile care îmbunătăţesc direct accesul nodurilor secundare sau terţiare la reţeaua TEN-T de bază sau extinsă.