Un pușcăriaș a câștigat 8000 de euro la CEDO !

Data publicare: Vineri, 12 Mai, 2017 Total: 2496 accesari

Un pușcăriaș a câștigat 8000 de euro la CEDO !

Bărbatul s-a plâns la CEDO de condițiile în care a fost ținut în timpul arestului preventiv la sediul Poliției Arad, dar și în Penitenciarele din Arad și Timișoara. 

Ioan B. a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru înșelăciune, fiind încarcerat la Penitenciarul din Arad. Bărbatul s-a plâns la CEDO că a fost ținut în condiții grele, atât in timpul arestului, cât și în Penitenciarele din Arad și Timișoara, fiind nevoit să facă anumite nevoi, într-o găleată de plastic, care rămânea în celula cu care o împărțea cu alți deținuți.


Stătea într-o celulă care avea 38 mp, în care erau 18 paturi și o singură fereastră.


În timp ce a fost in Penitenciarul din Arad, a împărțit o celulă de 16 mp, cu alți șașe deținuți, unde erau șașe paturi, un dulap, trei noptiere și o masă.


În aceste condiții, reclamantul a invocat încălcarea art. 3 din Convenție ( dreptul de a nu fi supus torturii și nici tratamentelor sau pedepselor inumane sau degradante) și a art. 8 ( dreptul la respectarea vieții sale private și de familie).


Fiind analizate circumstanțele cauzei, Curtea a hotărât ca statul român să îi plătească reclamantului suma de 8000 de euro, daune morale.