Întâlniri DRW Arad cudelegația orașului Rottenburg

Data publicare: Miercuri, 10 Mai, 2017 Total: 1126 accesari

Întâlniri DRW Arad cudelegația orașului Rottenburg

La începutul acestei săptămâni, membri ai consiliului director al DRW Arad, președintele Waldemar Steimer, Marius Porcolean și Lolita Mallinger,s-au întâlnit și au discutat cu delegația orașului german Rottenburg, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de Stuttgart, compusă din: dl. Stephan Neher – primarul orașului Rottenburg, Eminența Sa Gebhard Fürst –episcop de Rottenburg-Stuttgart,monsignor dr. Heinz Detlef Stäps – șeful departamentului de relații internaționale al diecezei Rottenburg-Stuttgart și prof. dr. h.c. Bastian Emperor – rectorul Universității de Științe Aplicate din Rottenburg.
 

La discuții au participat șirectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” – prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, prof. univ. dr. Aurel Ardelean (fondator), împreună cu mai mulți reprezentanți ai instituției de învățământ superior cu care DRW Arad are încheiat un protocol de colaborare, precum și reprezentanți ai autorităților locale.
 

S-a discutat despre proiectele în care este implicată asociația, precum sistemul dual de pregătire profesională, despre situația economică din România și, în special, cea depe plan local, precum și despre posibilitățile de atragere în Arad a unor investitori din zona Stuttgart, una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Europa, aici având sedii mari companii internaționale precum Daimler, Porsche, Bosch, Hewlett-Packard sau IBM, în total, aproximativ 150.000 de companii fiind localizate în această regiune.
 

Delegația din Germania a fost invitată în dimineața zilei de marți de către Alexander Weiss, CEO Oechsler Romania, companie membră a DRW Arad cu peste 250 de angajați, la sediul acesteia din Lipova. Aici, împreunăcu reprezentanții UVVG s-a efectuat un tur al fabricii, delegația arătându-se impresionată de noile tehnologii și sisteme de producție implementate de compania lipoveană.
 

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații referitoare la activitățile DRWArad, puteți vizita pagina de Facebook a asociației: https://www.facebook.com/DRW.Arad.1994sau site-ul: www.drw.ro