Încep majorările de taxe! Guvernul PSD îi pune la plată pe fumători

Data publicare: Luni, 08 Mai, 2017 Total: 2564 accesari

Încep majorările de taxe! Guvernul PSD îi pune la plată pe fumători

Aşa cum era destul de uşor de anticipat, era imposibil să creşti salariile, să micşorezi sau să elimini unele taxe fără să nu umbli la alte taxe, iar inevitabilul se pare că se produce.

                                                                      

Primii afectaţi vor fi fumătorii, ţigările se scumpesc de la 1 iunie, asta după ce Ministerul Finanțelor va crește acciza la tutun cu 1%. De asemenea, oficialii instituției au negociat cu marii jucători din industria de tutun un calendar de majorare a accizei cu câte 2% pe an până în 2022.

 

Acciza totală la ţigarete creşte cu 1% de la 1 iunie 2016 şi cu câte 2% pe an până în 2022, începând cu anul viitor. Declaraţia a fost făcută pentru Capital de Ionuţ Mişa, secretar de stat din cadrul minsiterului de Finanţe. La alte produse din tutun precum ţigările încălzite tutun fin destinat rulării de ţigarete, alte tutunuri de fumat, acciza creşte cu 2% de la 1 ianuarie 2018, urmând ca majorarea să se menţină până în 2022 inclusiv. Structura accizei, în schimb, rămâne la fel, iar acciza minimă rămâne 97% din acciza totală.

 
Sursa: Capital.ro