14 cetățeni străini, opriți de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia

Data publicare: Vineri, 05 Mai, 2017 Total: 1267 accesari

14 cetățeni străini, opriți de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa - I.T.P.F. Timișoara au depistat, la frontiera cu Serbia, 14 cetăţeni străini care intenţionau să intre ilegal în România.

În data de 05.05.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, județul Caraş-Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Lățunaș, 14 cetăţeni străini (9 adulți și 5 copii).

 Deoarece aceștia nu îşi justificau prezenţa în zonă, polițiștii de frontieră i-au dus la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt 11 cetăţeni din Irak și 3 cetățeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 56 de ani, iar minorii având vârste cuprinse între 2 și 16 ani. La cercetări, adulții  au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia si intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.