Turcia a blocat accesul cetăţenilor săi la Wikipedia

Data publicare: Marti, 02 Mai, 2017 Total: 3158 accesari

Turcia a blocat accesul cetăţenilor săi la Wikipedia

Turcia a blocat accesul populaţiei la enciclopedia online Wikipedia. Utilizatorii turci care au încercat să intre pe site-ul respectiv au primit mesajul „serverul este suspendat”. 
Blocarea accesului în toate limbile a site-ului Wikipedia în Turcia a fost detectată sâmbătă, 29 aprilie, la ora locală 08:00 (05:00 GMT)

 

"În pofida tuturor eforturilor, conținutul care susține în mod eronat că Turcia sprijină organizațiile teroriste nu a fost eliminat", a declarat autoritatea menționată într-o postare pe Twitter, adăugând că în contextul în care o blocare selectivă a conținutului este imposibilă, accesarea întregii platforme a fost blocată.

 

În ultimii ani, autoritățile turce au blocat temporar în mai multe rânduri căile de acces la rețele populare precum Facebook și Twitter, cu ocazia marilor manifestații de protest împotriva puterii sau a atacurilor teroriste, antrenând utilizarea lor prin VPN, care permite conexiunea între calculatoare. Dar unii dintre utilizatorii VPN se plâng acum că sunt blocați uneori.

 

Potrivit unor internauți, indignați de suspendarea Wikipedia, motivul ar putea fi abundența de critici defavorabile care modifică imaginea Wikipedia a președintelui Recep Tayyip Erdogan în urma victoriei sale la referendumul din 16 aprilie, care i-a întărit puterea personală.