Au apărut primele imagini cu Nicolae Ioţcu în momentul flagrantului DNA, şi „celebrul” plic cu bani (FOTO/Video)

Data publicare: Sambata, 29 Aprilie, 2017 Total: 13168 accesari

Au apărut primele imagini cu Nicolae Ioţcu în momentul flagrantului DNA, şi „celebrul” plic cu bani (FOTO/Video)

Au apărut imaginile "detailate" filmate de DNA Timișoara în momentul când a fost prins în flagrant Nicolae Ioțcu în faţa vilei sale din localitatea Vladimirescu, la vremea respectivă președinte a Consiliului Județean Arad, după ce, conform declaraţiilor lui Drăgan, a primit 10.000 euro pentru unul dintre contractele derulate la spitalul județean.

  

Imaginile surprind primele secunde ale flagrantului, în care fiind întrebat de procurorul de caz de ce a aruncat din mână pe capota mașinii din care tocmai a coborât, Ioțcu a răspuns ”un număr de telefon”, evitând să pună mâna pe plicul cu cei 10.000 euro, iar când a fost întrebat ce e cu banii a ridicat din umeri într-un gest nevinovat, susținând că nu știe ce e cu el că i-a spus ”Cristi” (Brăgan) să îl ia.

 

Când a fost întrebat de procurori de ce a aruncat plicul din mână – răspunsul a fost la fel de nevinovat, ”m-am speriat”, refuzând să numere banii din plic pe motiv că ”nu număr banii că nu am luat niciun ban de la nimeni”.

 

În momentul când polițiștii au vrut să confrunte seriile banilor cu cele din procesul verbal, Ioțcu a susținut că nu vede că nu are ochelarii la el, ci i-a lăsat la serviciu.

  

În imaginile filmate de DNA din timpul percheziției făcute în vila lui Ioțcu este surprins şi momentul în care, pe o măsuță de la intrarea în locuință, este găsită o cutie cu o sticlă de whisky, în care, cu două zile înainte de flagrant, ar fi fost băgați 35.000 lei, o primă parte a „comisionului”. ”Domnul Drăgan mi-a făcut-o cadou. Aseară mi-a dat-o, când a venit din concediu. Nu aseară, cu o seară înainte”, a declarat Ioțcu în fața procurorilor DNA.

 

Citeşte Numărătoare inversă pentru Nicolae Ioţcu. Atât libertatea cât și sporirea pedepsei cu executare pot deveni sentinţe definitive

   

Nicolae Ioțcu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență de Tribunalul Timiș, iar săptămâna viitoare, mai exact pe data de 4 mai 2017, începe la Curtea de Apel Timișoara judecarea apelului.

  

În presa locală, în ultimele zile, au apărut mai multe articole care par a avea menirea de a arăta nevinovăţia fostului preşedinte a Consiliului Judeţeţean Arad, şi de a-i "spăla" imaginea, toate acestea chiar înainte de începerea recursului la Curtea de Apel Timișoara, o "simplă coincidenţă".......


Imaginile au fost difuzate de site-ul criticarad.ro