Incidentul care aprinde Marea Neagră. Navă de război rusească, scufundată în urma unei coliziuni cu un vas de transport

Data publicare: Joi, 27 Aprilie, 2017 Total: 10330 accesari

Incidentul care aprinde Marea Neagră. Navă de război rusească, scufundată în urma unei coliziuni cu un vas de transport


O navă de război aparținând flotei armatei Rusiei s-a ciocnit joi, în jurul orelor 12 , de un vas maritim comercial, care transporta animale. Incidentul a avut loc în apele teritoriale ale Turciei, la nord de Istanbul la aproximativ40 kmsud-vest de Strâmtoarea Bosfor.

In urma ciocnirii, vaporul care transporta animalele și care plecase din portul Midia-Năvodari nu a suferit daune majore însă vasul rusesc s-a scufundat după aproximativ două ore de la producerea coliziunii.


In ajutorul membrilor echipajului aflat la bordul vasului rusesc a sosit Garda de Coastă din orașul Istanbul care, potrivit TASS, a reușit să salveze intreg echipajul format din 78 de persoane.

 

Potrivit primelor cercetări, de vină ar fi ceața densă de la acea ora, care a îngreunat vizibilitatea însă incidentul va fi anchetat de către forumul international.


Incidentul este cu atat mai hilar cu cât vasul rusesc era unul de recunoaștere fiind dotat cu o stație radar, un detector hidroacustic și alte echipamente de recunoaștere necesare pentru a urmări navele de suprafață și submarinele.