Numărătoare inversă pentru Nicolae Ioţcu. Atât libertatea cât și sporirea pedepsei cu executare pot deveni sentinţe definitive

Data publicare: Joi, 27 Aprilie, 2017 Total: 3722 accesari

Numărătoare inversă pentru Nicolae Ioţcu. Atât libertatea cât și sporirea pedepsei cu executare pot deveni sentinţe definitive

Curtea de Apel Timiş, a stabilit ca pe data de 4 mai 2017 să fie judecate recursurile făcute de către procurorii DNA, respectiv inculpaţii Nicolae Ioţcu, Alin Pătrașcu şi Adrian Nedelciu în cazul dosarului „Mită în trandafiri”.


Potrivit reghizitoriului, Nicolae Ioţcu ar fi pretins suma de 40.000 euro de la Alin Pătraşcu, administratorul unei firme, pentru atribuirea unui contract în valoare de 1.600.000 euro cu Spitalul Judetean Arad.

Tranzacţia avea să se desfăşoare prin intermediul directorului tehnic al Consiliului Judeţean Arad, la acea vreme, Adrian Nedelciu.

 

Fostul şef al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a fost condamnat, în primă instanţă de către magistraţii Tribunalului Timiş, la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

În acelaşi dosar, alături de Nicolae Iotcu, au mai fost condamnaţi fostul director tehnic al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Nedelciu, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, în timp ce  Alin Pătraşcu a fost condamnat la 1 an, 9 luni şi 10 zile cu suspendare pentru cumpărare de influenţă.

 

 

Nici Procurorii DNA, nici cei trei inculpaţi nu au fost mulţumiţi cu decizia judecătorilor astfel încât părţile implicate în dosar au făcut recurs.

Dacă procurorii DNA au făcut apel față de decizia Tribunalului Timiș, cerând o sporire a pedepselor, avocaţii apărării au considerat că pedepsele sunt prea mari.

 

Rămâne de văzut cum va soluționa Curtea de Apel din Timişoara unul dintre cele mai răsunătoare cazuri de coruptie din Vestul ţării.