Profesorii de la stat pot fi acuzați de luare de mită și riscă să facă pușcărie !

Data publicare: Joi, 27 Aprilie, 2017 Total: 1748 accesari

Profesorii de la stat pot fi acuzați de luare de mită și riscă să facă pușcărie ! DECIZIE luată de Înalta Curte de Casație și Justiție. A apărut în Monitorul Oficial : toți profesorii de la stat sunt considerați funcționari publici, iar orice infracțiune de luare de mită duce la închisoare. AFLĂ mai multe detalii !

Profesorul din învățământul preuniversitar de stat are calitatea de funcționar public în acceptiunea dispozițiilor art. 175 alin.(1) lit. b) teza a II-a din Codul Penal.

Infracțiunea de luare de mită se pedepsește cu închisoarea, de la trei la zece ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia/activitatea în executarea căreia s-a săvârșit fapta. Pedeapsa va fi aplicată, indiferent dacă mita este pretinsă sau primită în mod direct sau în mod indirect, pentru sine sau pentru altă persoană.

Această decizie luată vizează un dosar, în care o profesoară a cerut mită 500 de lei ( 25 de lei de la fiecare elev al clasei) pentru a promova copiii la geografie.