Trenuri suplimentare pentru minivacanţa de 1 Mai

Data publicare: Joi, 27 Aprilie, 2017 Total: 1804 accesari

Trenuri suplimentare pentru minivacanţa de 1 Mai

CFR Călători informează că în minivacanța prilejuită de ziua de 1 Mai, capacitatea de transport la nivelul întregii rețele feroviare va fi adaptată în funcție de solicitările pasagerilor.

 

În perioada 28 aprilie – 1 mai 2017 vor fi puse în circulație trenuri suplimentare iar față de graficul de circulație obișnuit capacitatea de transport va crește cu peste 8000 de locuri. Capitala și orașele din țară: Baia Mare, Beclean pe Someș, Brașov, Arad, Petroșani, Târgu Jiu, Craiova, Iași, Vaslui, Suceava Nord, Timișoara Nord,  Drobeta Turnu Severin etc. vor fi conectate cu Litoralul prin trenuri directe, până la/de la Mangalia (click anexă).

 

Pe  ruta  București - Constanța vor circula și Trenurile Litoral. Durata de circulație a acestora este de 2 ore, fără opriri intermediare, iar a celorlalte trenuri din grafic durata este de aproximativ 2 ore și 30 de minute.

 

Prețul unui bilet pentru un adult la tren IR, clasa a 2-a, cu loc rezervat, pe ruta București-Constanța costă 59,60 lei, iar un bilet dus-întors are o reducere de 10% și este 108,10 lei. Studenții beneficiează de gratuitate, iar elevii de reduceri de 50%. Un bilet la clasa a 2-a pentru un elev este de 29,80 lei.

 

Pentru a evita situațiile neplăcute  generate de afluența mare de călători generată de călătoriile gratuite ale studenților, CFR recomandă tuturor pasagerilor să cumpere din timp biletele de tren. Acestea pot fi achiziţionate cu anticipație:  Online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele XsellKiosk din gări; direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR; de la distribuitori autorizați (agenții de turism).