Telenovela salubrizării stradale a luat sfârşit. Primăria a semnat contractul cu Gospodăria Comunală

Data publicare: Miercuri, 26 Aprilie, 2017 Total: 2228 accesari

Telenovela salubrizării stradale a luat sfârşit. Primăria a semnat contractul cu Gospodăria Comunală

Miercuri, Primăria Arad a semnat contractul cu SC Gospodărirea Comunală, societate aflată în subordinea municipalității, pentru a prelua sarcina întreținerii curățeniei pe străzi, aceast pas fiind posibil prin atribuire directă.

 

Contractul a fost semnat pe o perioadă de 3 luni cu posibilitatea de prelungire până la rezolvarea tuturor contestaţiilor licitaţiei care a avut loc pentru acest serviciu, asta după ce marţi în sedinţa de consiliu local, consilierii PSD-ALDE au refuzat să voteze atribuirea acestui serviciu societaţii S.C. Gospodăria Comunală S.A. Primăria a găsit forma legală de a atribui direct acest serviciu fără a mai fi nevoie de vot în consiliul local, convocând   Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se lua decizia angajării Gospodăririi Comunale până la finalizarea licitației.

 

„Conform legii, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă îţi dă puterea să încredinţezi acest serviciu. De astăzi, Gospodărirea Comunală are deja contractul semnat cu municipalitatea. Mai mult, s-au dat comenzile până la sfârşitul acestei luni, iar din 1 mai, comenzile vor fi şi pentru curăţenia stradală mecanizată pentru că trebuie să primim şi utilajele care să rezolve această problemă. Societatea din subordinea Primăriei va prelua toate străzile pe care le-a avut Polaris și se va ocupa de măturatul manual și mecanic, golirea coşurilor, încărcatul gunoiului şi transportul la rampa ecologică”, a spus primarul.

 

Primarul a mai arătat că în ultimele trei săptămâni curățenia în oraș s-a făcut cu ajutorul unor voluntari și firme.

„Vreau să le mulţumesc firmelor care ne-au ajutat în ultimele 20 de zile să îndeplinim în condiţii minime atât măturatul stradal, cât şi golitul coşurilor. Le mulţumesc şi ONG-urilor care s-au implicat, pentru că au dovedit solidaritate cu un oraş care, la un moment dat, din cauza legislaţiei, are o problemă. Şi cred că este şi un mesaj transmis de aceşti tineri exact către o parte a societăţii civile care, în prima zi în care Aradul nu avea contract, dar aveam firme care lucrau, s-au dus şi au strâns deşeurile de pe Meţianu şi le-au dus în faţa Primăriei. Dacă erau solidari cu oraşul, strângeau deşeurile şi le duceau la rampa ecologică”, a mai spus Falcă.