Arădeanca Olivia Cîmpian, eleganţă şi graţie la Europenele de gimnastică de la Cluj

Data publicare: Duminica, 23 Aprilie, 2017 Total: 4304 accesari

Arădeanca Olivia Cîmpian, eleganţă şi graţie la Europenele de gimnastică de la Cluj

La doar 16 ani, gimnasta arădeană Olivia Cîmpian, fiica fostului fotbalist “Rico” Cîmpian, a fost finalistă în proba regină a Europenelor de senioare de la Cluj-Napoca, cea de individual compus.

Debutantă la acest nivel, graţioasa Olivia a avut o comportare onorabilă, cu o prestaţie chiar foarte bună la sărituri, unde cu 14,266 puncte s-a numărat printre remarcatele aparatului. La sol a primit 12,933 puncte, iar la paralele, a ratat, din păcate exerciţiul, primind o notă de doar 10,541 puncte. Deşi lovită la braţ, în urma căzăturii de la paralele, a strâns din dinţi şi a reuşit să facă bine bîrna, primind 12,366 puncte. 


În final, Olivia Cîmpian - care a început gimnastica la CSM Arad, alături de antrenorii Ciprian Hegyi şi Carina Franiov, acum legitimată la CS Cetate Deva -  a încheiat finala pe locul 23, fără ratarea de la paralele având şanse să termine în primele 12 gimnaste ale Europei. Gimnasta britanică Elissa Downie a câștigat medalia de aur la individual compus, iar cealaltă româncă, Ioana Crișan, în vârstă de doar 15 ani, s-a clasat pe poziția a 18-a, ea având de asemenea o evoluţie bună, însă cu o ratare la bîrnă, ce a costat-o ieşirea din Top 10.



Sursa: preluare CSM Arad