Astăzi “Bătrâna Doamnă” împlineşte 72 de ani! La mulţi ani UTA!

Data publicare: Marti, 18 Aprilie, 2017 Total: 4394 accesari

Astăzi “Bătrâna Doamnă”  împlineşte 72 de ani! La mulţi ani UTA!

Acum exact 72 de ani, baronul Francisc Newmann scria prima filă de istorie a celui ce avea să devină cel mai titrat club de fotbal din provincie.

 

„Era uite aici, pe colț, unde e platforma UTA. Unde e stadionul azi, vizavi. A ținut o ședință, erau mulți prieteni de-ai lui, ingineri, oameni de încredere. A zis că vrea să facă o echipă de fotbal, cine are un nume de propus? Cineva a zis Gloria, care nu mai era, altcineva a propus să fie ca fabrica: ITA. Doar era fabrica lor! Bun. Și ce culori să aibă echipa? După multe discuții s-a notat să fie alb cu verde. Nimeni nu știe azi că, pentru câteva minute, UTA a avut aceste culori: alb-verde. Atunci baronul, care avea în minte combinația alb cu roșu, ca la Arsenal, dar era atât de delicat încât nu voia să impună nimic, a fost salvat de cineva de la Comunitate care a zis că nu se poate «alb cu verde, pentru că sunt culori naziste». Oamenii s-au trezit și a rămas alb cu roșu, ca pe Highburry. Ca Highburry avea să fie și stadionul, doar că un pic mai mic.”

 

Astăzi, 18.04, de la ora 18.00, fanii „Bătrânei Doamne” sunt aşteptaţi la „tradiţionalul” loc de întânire a lor, Old Lady,s , are loc lansarea cărții ”Zoltan Farmati – Cavalerul de la brațul Bătrânei Doamne”, semnată Radu Romanescu și Ionel Costin, o întâlnire moderată de Gheorghe Vaczi.

 

Printre invitaţi se află nume celebre care au evoluat de-a lungul timpului la UTA, precum: Flavius Domide, Gabor Biro, Mircea Axente, Viorel Sima, Christos Metskas.

 

La mulţi ani UTA!