Vizită fulger a ministrului de interne la PTF Nădlac II

Data publicare: Vineri, 14 Aprilie, 2017 Total: 4598 accesari

Vizită fulger a ministrului de interne la PTF Nădlac II

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne a fost prezentă vineri la Vama Nădlac. Aceasta a verificat aplicarea măsurilor prin care se doreşte reducerea timpilor de aşteptare la punctul de trecere a frontierei de pe autostradă.


Poliţiştii de frontieră i-au prezentat minnistrului problemele cu care se confruntă şi aceasta a promis sprijin. Cel mai important este lărgirea punctului de trecere de aici, au spus poliţiştii. Ministrul a pomis că va întocmi un proiect pentru a mai amenaja încă două benzi la intrarea în ţară special pentru camioane. Astfel, nu ar mai trebui să vedem cozi de mai mulţi kilometri pe autostradă.

 

Având în vedere faptul că românii se întorc în ţară, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, mai multe puncte de frontieră sunt aglomerate, iar timpii de aşteptare fiind ridicaţi.

 

Ministrul le transmite şoferilor că înainte de a porni la drum ar fi bine să verifice aplicaţia Ministerului de Interne şi a Poliţiei de Frontieră – trafic online – pentru a vedea care sunt timpii de aşteptare în vămi. Din păcate programul online nu oferă tot timpul date exacte, aspect negat de Carmen Dan.

 

Nici de subiectul zilei, arestarea fostului deputat Sebastian Ghiţă nu a scăpat ministrul de interne. Întrebată despre procedurile care urmează în următoarele zile şi când va fi extradat fostul deputat dat în urmărire generală, Carmen Dan a spus:

 

„În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în cursul acestei nopți, în Belgrad, a fost localizat și reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare documente false care prezintă însemnele unui stat din U.E. În prezent se derulează procedura legală în astfel de situații".