Florian Mladin, președinte PNL Chișineu Criș: „Prioritățile noastre pentru Chișineu Criș sunt educația, sănătatea și dezvoltarea comunității!”

Data publicare: Joi, 13 Aprilie, 2017 Total: 1655 accesari

Florian Mladin, președinte PNL Chișineu Criș: „Prioritățile noastre pentru Chișineu Criș sunt educația, sănătatea și dezvoltarea comunității!”

 

Președintele PNL Chișineu Criș, Florian Mladin își propune, împreună cu echipa sa, proiecte, priorități pentru dezvoltarea orașului și pentru creșterea calității vieții cetățenilor:

 

Am preluat de curând frâiele PNL Chișineu Criș dintr-un simplu motiv: cei din generația mea suntem mereu nemulțumiți, însă nu putem să stăm la nesfârșit deoparte și doar să criticăm, să ne exprimăm frustrările. Astfel că îmi doresc să mă implic în viața comunității și știu că am determinarea și energia necesară pentru a schimba lucrurile în bine.

 

 

În orașul nostru este nevoie de stabilirea priorităților clare, bine definite, care pot fi realizate de oamenii care iubesc Chișineu Crișul. Aceste priorități sunt în strânsă legătură cu nevoile oamenilor din comunitatea în care trăiesc și muncesc. 

 

În primul rând fac referire la educație. Creșterea copiilor într-un climat cu adevărat european, duce cu certitudine la asigurarea unui viitor “sănătos”, din toate punctele de vedere, și cu siguranță la o Românie mai bună. Aici, mă refer la un cumul de factori, începând cu primii ani ai copilăriei petrecuți în familie, apoi cu sistemul de creșe, grădinițe, școli, de parteneriatul administrație publică-părinte-cadru didactic, într-o societate care se schimbă de la o zi la alta. Fiind și consilier local la Chișineu-Criș, știu exact ceea ce poate face și trebuie să facă o administrație publică locală în acest domeniu. Apreciez eforturile făcute până in prezent, dar având la dispoziție un buget generos, consider că trebuie să ne îndreptăm atenția și eforturile financiare spre un act educațional de calitate, așa cum a fost întotdeauna la Chișineu-Criș. Mă gândesc concret, la un spectru larg, începând de la construcții, săli de clasă și de sport corespunzătoare, cu dotări la standarde firești, până la asigurarea unor condiții optime care să atragă cadrele didactice în instituțiile de învățământ din orașul nostru.

 

 

Din nefericire la Chișineu-Criș lipsește ceva, și anume viața cetății, adică un ansamblu de măsuri și activități, care până acum au fost mereu promise și uitate. Avem nevoie de un parc în centrul orașului, locuri de joacă, spații de agrement. Toate aceste sunt posibile având o conducere a administrației care să fie interesată de bunăstarea oamenilor și dezvoltarea orașului.

 

 

Investițiile în sănătate lipsesc cu desăvârșire. Suntem un centru regional puternic și dezvoltat din vestul țării, cu mii de locuri de muncă. Însă nu avem Pediatrie sau Maternitate. Este inacceptabil să nu putem oferi locuitorilor condițiile medicale oprime la noi în oraș. Iar acest lucru se datorează lipsei de strategie, de dezvoltare și de viziune a actualei  administrații.

 

 

Suntem în preajma sărbătorilor pascale și îmi doresc să le transmit tuturor celor din Chișineu-Criș, Nădab și întregii noastre comunități, pe lângă urările tradiționale, promisiunea și certitudinea că indiferent în ce poziție mă voi afla, voi continua să muncesc pentru bunăstarea și dezvoltarea  orașului nostru. a declarat Florian Mladin.