Falcă doreşte relocarea unei importante universităţi internaţionale la Arad

Data publicare: Joi, 06 Aprilie, 2017 Total: 1376 accesari

Falcă doreşte relocarea unei importante universităţi internaţionale la Arad

Rectorul Universităţii Central-Europene, a primit ieri, din partea lui Gheorge Falcă-primar al Aradului, o scrisoare prin care care, i–se face o oferta privind relocarea celebrei Universităţi din Budapesta, creată de miliardarul George Soros.
 

Municipalitatea arădeană, oferă astfel un spaţiu total de 6000 mp pentru procesul educativ al universităţii precum şi un cămin studenţesc de 75 de camere.
 

Gheorghe Falcă (PNL), a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că în urmă discuţiilor pe care le-a avut cu oficiali din Primăria Arad s-a luat decizia de a se înainta o oferta Universităţii Central-Europene (CEU) pentru relocarea în municipiul Arad.
 

"Constatând îngrădirile care au loc astăzi în Ungaria faţă de Universitatea Central-Europeană, am transmis o scrisoare de solidaritate şi o ofertă de relocare în Arad. Oraşul nostru face parte din aceeaşi cultură central-europeană, credem în aceleaşi valori care au făcut ca această universitate să aibă motivaţia de a educa generaţii întregi. Mulţi români, chiar şi arădeni, au studiat aici, de aceea am convenit să trimitem această oferta din partea unui oraş cu acces foarte bun, având autostrada, cale ferată pan-europeană şi aeroport internaţional", a declarat Falcă.

„ Având în vedere situația actuală a Universității Central Europene din Budapesta în contextul modificării legii învățământului superior din Ungaria, apartenența Aradului la spațiul istoric și cultural central- european, faptul că sprijinim aceleași valori democratice și pentru că mulți români între care și arădenii au frecventat cursurile acestei instituții de învățământ care a susținut schimbarea democratică din Europa, cred ca este oportun ca Aradul sa ofere posibilitatea acestei prestigioase Universitati să se mute la Arad. In acest sens voi transmite o propunere rectorului Universitatii Central Europene d-lui Micahel Ignatieff, in care ii prezentam disponibilitatea noastra precum si oferta de a ne intalni personal pentru a discuta detalii legate de aceasta relocare.”  A scris Falcă pe pagina sa de Facebook