Filmul “Belgica” la Cinema Arta

Data publicare: Miercuri, 05 Aprilie, 2017 Total: 1064 accesari

Filmul “Belgica” la Cinema Arta

Weekend-urile de film la Cinema Arta continuă, de data aceasta cu o proiecție de sâmbătă. În data de 8 aprilie, de la ora 19, va avea loc proiecția filmului “Belgica”. Așadar, continuăm escalele prin marile orașe ale Europei, în cadrul programului Great Cinema in Great Cities și ajungem din Berlin în Ghent, pentru a experimenta un alt tip de viață de noapte.
 

Evenimentul este organizat, ca de obicei, de CitiZenit în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene susţinută de Primăria Municipiului Arad.
 

“Belgica”, filmul pe care îl vom viziona weekend-ul acesta, este totodată filmul de închidere al TIFF 2016, care i-a adus regizorului belgian Felix van Groeningen Premiul pentru regie la Sundance, tot în 2016. Filmul este bazat pe povestea barului Belgica și a celor doi frați care l-au pus pe picioare. Frank şi Jo, au pierdut legătura, până când Frank începe să lucreze în cafeneaua lui Jo. O mişcare inspirată, căci Belgica are pe zi ce trece tot mai mult succes, succes care pare să nu aibă limite, cel puţin o perioadă, căci viaţa de noapte ajunge să provoace dependenţă. 
 

Proiecția va fi urmată de discuții și dezbateri cu Rareș Hanțiu și Titus Muntean. Intrarea este liberă.
 

Vă invităm să descoperiți cum Belgica devine repede o oprire obligatorie în viaţa de noapte a oraşului, așa cum Cinema Arta se pregătește să devină o oprire de weekend obligatorie în viața arădenilor.