Liber la angajat rudele la cabinetele parlamentare! Deputaţii au desfiinţat conflictul de interese

Data publicare: Miercuri, 05 Aprilie, 2017 Total: 1414 accesari

Liber la angajat rudele la cabinetele parlamentare! Deputaţii au desfiinţat conflictul de interese

Deputaţii jurişti au modificat Codul Penal, astfel încât aproape că au dezincriminat conflictul de interese. Spre exemplu, s-a dat liber la angajarea rudelor, dar numai a „rudelor geniale“, după cum s-a exprimat deputatul PSD Eugen Nicolicea. Practic, ce n-a reuşit Guvernul prin Ordonanţa 13, au „îndreptat“ deputaţii jurişti. Proiectul urmează să ajungă în plenul Camerei Deputaţilor, pentru votul final.

 

“Dacă alegi o rudă genială care a luat Premiul Nobel în dauna unui prostălău care nu e rudă cu tine, evident că nu e niciun conflict de interese” a declarant  Eugen Nicolicea, deputat PSD

 

Modificările aduse la articolul iniţial sunt esenţiale fiind introdusă în articol precizarea „prejudiciului de interes public“ şi interzicerea ocupării unei funcţii publice pentru doar trei ani, nu pentru o perioadă pe care o stabileşte instanţa, cum e acum. Prin noua abordare, practic, nu se mai sancţionează penal simpla angajare a unei rude, care este esenţa conflictului de interese, ci trebuie demonstrat că această faptă a produs un prejudiciu public.


Proiectul de lege va ajunge săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaţilor, pentru votul final, în condiţiile în care trecuse tacit de Senat, în forma mult mai radicală propusă de Marton Arpad. Dacă va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor, proiecul va ajunge pe masa preşedintelui pentru promulgare.

 

Sursa: adevarul.ro