Sfințirea Bisericii Ortodoxe de la UTA închinată martirilor neamului

Data publicare: Luni, 03 Aprilie, 2017 Total: 2344 accesari

Sfințirea Bisericii Ortodoxe de la UTA închinată martirilor neamului

Așteptarea de peste două decenii a credincioșilor ortodocși din cartierul arădean ,,Aurel Vlaicu”, pentru construirea unei biserici parohiale, a luat sfârşit duminică., 2 Aprilie 2017 când a avut loc slujba de sfinţire a Bisericii Ortodoxe Uta, o adevărată catedrală închinată martirilor neamului, și-a deschis porțile spre a-și dezvălui splendoarea și măreția, primind acum haina de har a sfințirii lucrărilor interioare. Slujba a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, începând cu orele dimineții și s-a continuat cu oficierea Sfintei Liturghii.

 

Astfel, la momentul sosirii ÎPS Timotei a fost întâmpinat de către părintele protopop al Aradului, pr. Flavius Petcuț, înconjurat de un sobor de preoți, cărora li s-au alăturat un număr mare de credincioși. În cuvântul de bun venit adresat de părintele protopop s-a evidențiat bucuria inaugurării unui edificiu impunător ce este așezat în apropierea cimitirului unde odihnesc marii corifei ai unirii din 1918, noua biserică fiind închinată tocmai martirilor neamului.

 

ÎPS Arhiepiscop Timotei a mulțumit pentru invitație și a continuat ideea enunțată de antevorbitor reliefând faptul că, inițial, la momentul demarării post-decembriste a acestui proiect s-a intenționat ca această biserică să devină catedrala episcopală, tocmai de aceea construcția are acum o monumentalitate deosebită.
 

ÎPS  Timotei a ţinut slujba de  sfințire a interioarelor în care se vor săvârși sfintele slujbe, iar la momentul cuvenit, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit ca preot pe preacucernicul Arhidiacon Conf. univ. dr. Caius Cuțaru, pe seama parohiei vecine Arad-Gai.