Parlamentarii liberali arădeni au reprezentat România la Congresul PPE

Data publicare: Sambata, 01 Aprilie, 2017 Total: 1181 accesari

Parlamentarii liberali arădeni au reprezentat România la Congresul PPE

Săptămâna aceasta, în Malta a avut loc Congresul PPE, programat între două congrese statutare în care se va alege conducerea partidului. Tema congresului a fost „Securizarea viitorului Europei”. Au fost prezenți în jur de 2500 de participanti din peste 40 de tari. Aradul a fost reprezentat de către parlamentarii liberali, Ioan Cristina și Glad Varga.
 

Senatorul Ioan Cristina susține că a venit momentul pentru a pregăti viitorul Europei, însă trebuie să reținem și să învățăm din lecții trecutului:
 

„Am participat zilele acestea la reuniunea din Malta a  Partidului Popular European, în calitate de reprezentant al principalei formațiuni politice de dreapta din România, PNL. Au fost abordate problemele legate de consolidarea viitorului Uniunii Europene, securitatea statelor membre și a frontierelor. Suntem conștienți de provocările care ne așteaptă în dorința noastră de a reforma conceptul original de uniune a Europei, însă fiind în sânul unei familii suntem siguri că ne putem baza pe efortul și dedicarea fiecăruia din această comunitate. Cu toții am fost de acord că prioritatea PPE este crearea unei alianțe puternică de securitate și apărare care să protejeze cetățenii Europei, pentru că un stat nu poate combate de unul singur toate amenințările și incertitudinile externe. UE nu își poate permite să abordeze problema securității cetățenilor într-un mod ineficient” a declarat senatorul liberal, Ioan Cristina.
 

Deputatul PNL, Glad Varga s-a alăturat tinerilor parlamentari prezenți la reuniunea Popularilor Europeni pentru a discuta despre implicarea tinerilor în noua construcție a viitorului Uniunii Europene: „În cadrul Congresului PPE am participat și la Rețeaua Tinerilor PPE (YMN) care reunește tinerii deputați PPE și parlamentarii din familia Partidului Popular European. A avut loc un schimb deschis de opinii privind Viitorul Europei cu participarea Președintelui Consiliului European, Donald Tusk.  Urmează să particip la Bruxelles, la Programul Erasmus al Tinerilor Parlamentari (Young MP Erasmus Programme) care oferă parlamentarilor tineri posibilitatea de a obține o vedere de ansamblu a lucrărilor Parlamentului European. Este o experiență cu adevărat unică, care va consolida legăturile dintre membrii parlamentelor naționale și a deputaților din Parlamentul European.
 

Partidul Popular European vrea să determine Comisia Europeană să extindă Programul "Erasmus pentru tineri întreprinzători" şi să-i acorde o finanţare mai substantială, astfel încât un număr cât mai mare de tineri să fie beneficiarii acestuia. Școlile şi universităţile europene trebuie să se adapteze noilor realităţi din economie şi să marşeze pe dezvoltarea gândirii antreprenoriale şi inovative astfel încât tinerii să deprindă abilităţile necesare pentru a-și conduce propriile afaceri a declarat deputatul Varga.