Conferinta de presa premergatoare meciului:UTA-LUCEAFARUL ORADEA. Antrenorul cu origini aradene Imi Jenei va fi sărbătorit la meciul cu Luceafărul (VIDEO)

Data publicare: Joi, 30 Martie, 2017 Total: 2160 accesari

Conferinta de presa premergatoare meciului:UTA-LUCEAFARUL ORADEA.


Antrenorul cu origini aradene Imi Jenei va fi sărbătorit la meciul cu Luceafărul (VIDEO)



Traditionala conferinta de presa de astazi a avut o alta gazda itineranta:cofetaria “LIBELULA” redeschisa dupa o lunga perioada de timp dar la standard excelente.
 

Au participat antrenorul principal al UTA-ei Laurentiu Rosu insotit de Alexandru Manea- unul dintre fundasii centrali care va trebui sa anihileze forta ofensiva a “luceferilor”din Oradea.Alaturi de ei au participat Codru Gradinaru(director general UTA) si primarul Valentin Bot-gazda din Siria al UTA-ei.
 

Surpriza,din deschiderea conferintei a venit din partea primarului Valentin Bot care a declarat: „În ședință de Consiliu Local  am decis decernarea titlului de cetățean de onoare al comunei Șiria pentru cel mai titrat antrenor român, domnul Emerich Jenei. Lucrurile se leagă, deoarece dânsul a împlinit recent o frumoasă vârstă(80 de ani), ocazie cu care județul în care s-a născut trebuie să-și aducă recunoștința pentru calitatea sportivă și umană a lui nea’ Imi. Știm că marele antrenor nu are o legătură directă cu Șiria, atâta timp cât s-a născut la Agrișu Mic și a jucat la UTA, dar mi-a povestit odată că obișnuia să tranziteze deseori comuna noastră. Își vizita rudele de la Pîncota, iar săgeata verde trecea bineînțeles prin Șiria. Ca și gazdă a UTA-ei în această primăvară, am crezut că e oportun să-i oferim această distincție domnului Jenei. Îl așteptăm duminică la meci, probabil în pauză îi vom da acest titlu, sper ca și pentru suporterii UTA-ei să fie un eveniment frumos. Din punctul meu de vedere, nea’ Imi rămâne unic în fotbalul românesc, e greu de crezut că un alt antrenor de fotbal din România va reuși ceea ce a reușit dânsul”
 

      Prezentarea palmaresului impresionat al jucatorului si antrenorului Emeric Jenei:
 

Emerich Jenei s-a născut pe 22 martie 1937 în Agrișu Mic. A jucat la UTA (1955, 1956), Steaua București (1957-1969, de trei ori a fost campion și tot de atâtea ori a ridicat Cupa României deasupra capului) și Kayserispor (Turcia, 1969-1972). * De 12 ori a fost selecționat în prima reprezentativă a României. * Ca antrenor al Stelei a câștigat cinci titluri naționale și patru Cupe ale României (în două rânduri a fost event). * Cu echipa roș-albastră a reușit o performanță neegalată în fotbalul românesc – câștigarea Cupei Campionilor Europeni, în 1986, 2-0 în finala cu FC Barcelona de la Sevilla, finală rămasă în istorie după ce arădeanul Helmut Duckadam a apărat toate loviturile de departajare executate de spanioli. * Între 1986 și 1990 a fost selecționerul României, pe care a condus-o la Campionatul Mondial din Italia. * A mai antrenat CS Târgoviște, FC Bihor, Universitatea Craiova, Fehervar (Ungaria), Pannionios (Grecia) și echipa națională a Ungariei. A fost :Secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, director tehnic al Federației Române de Fotbal.
 

     Mărturisindu-ne faptul că a fost debutat la Steaua chiar de către Emerich Jenei, Laurențiu Roșu se declară nerăbdător să-l revadă pe antrenorul său, într-un cadru festiv. „Până una alta, doresc să-i transmit mulă sănătate și bucurii pentru ziua sa de naștere și să-l felicit pentru imensa carieră în fotbal. Nea’ Imi m-a debutat la Steaua la 18 ani, am avut foarte multe lucruri de învățat de la dânsul. L-am mai avut antrenor și în 1999, dar și selecționer la Euro 2000, iar relația noastră a fost mereu excelentă. Mă bucur să-l revăd după atăția ani și să-mi exprim personal aprecierea pentru dânsul”.

In partea a doua a conferintei de presa antrenorul Laurentiu Rosu a declarat:” nu mai are rost să se discute despre liga I. Acum trebuie să ne gândim – tot timpul – doar la meciul ce urmează”. Laurenţiu Roşu spune  că „ne-a durut înfrângerea cu FC Braşov, dar acum suntem concentraţi la ceea ce avem de făcut duminică, la partida cu Luceafărul Oradea. Oaspeţii formează o echipă tânără, la ultimul joc de campionat a aliniat şase jucători sub 21 de ani. Îi au, însă, în atac, pe Arnăutu şi M. Matei, doi atacanţi de mare valoare, care – dacă îi lăsăm să joace mingea în careu – vor fi extrem de periculoşi. Cert e un singur lucru: trebuie să câştigăm cele trei puncte puse în joc. Nu mai doresc să vorbim de promovare, o vom face pe final de campionat, dacă suntem în cărţi. Trebuie să ne gândim – tot timpul – doar la meciul ce urmează. Sper ca duminică să nu mai facem gafele din trecut, în apărare, pentru ca apoi să trebuiască să ne chinuim să revenim cu goluri. Am mai făcut-o în câteva meciuri, dar nu mai e cazul să încercăm. Trebuie să nu luăm gol, în primul rând” .
 

Jucatorul Alex Manea a fost scurt in declaratii preferand sa inchida toate culoarele spre poarta aradeana ,alaturi de colegii sai,in meciul dintre UTA Arad-Luceafarul Oradea  care se va disputa duminica ,02 aprilie, de la ora 11.00 pe arena din Siria.

 

A consemnat & Foto Viorel Musca